Artikel top billede

Ugen i tech: Microsoft præsenterer helt nyt Xbox-design / Se Teslas Cybertruck accelerere i trafikken / Så vanvittig dyr er Apples Mac Pro / Nu ruller 48 elektriske busser i Hovedstaden

Microsoft præsenterer helt nyt X-box-design. Se Teslas Cybertruck accelerere i trafikken. Så vanvittig dyr er Apples Mac Pro, og nu ruller 48 elektriske busser i Hovedstaden.

Microsofts klar med helt nyt Xbox-design

Nu har Microsoft afsløret den næste generation af Xbox. Den får navnet Xbox Series X og bliver lanceret i slutningen af næste år.

Microsofts spillekonsol får et helt nyt design, der afviger betragteligt fra det traditionelle flade konsoldesign, som er skabt til at passe perfekt under stue-alteret.

I stedet har den nye Xbox fået et rektangulært design, som leder tankerne hen på traditionel tower-pc. Den nye Xbox Series kan dog vende både horisontalt og vertikalt, hvilket skulle øge mulighederne for at få den klemt ind i et tv-møbel.

Ifølge The Verge lover Microsoft, at den på lydløs vis kan yde fire gange så meget, som den nuværende Xbox One X.

Se Teslas Cybertruck accelerere i trafikken

Elon Musk og Teslas Cybertruck skal efter planen først sættes i produktion ved udgangen af 2022, men allerede nu få dage efter, at den første gang blev præsenteret for omverden, bliver den spottet i trafikken i Californien.

Herunder kan du se en optagelse som Instagram-brugeren Andrew Villablanca har lavet af bilen, der suser gennem trafikken i Los Angeles. I videoen er det tydeligt, at bilen har en ganske heftig acceleration.

Ifølge mediet Electrek var det Tesla-stifteren Elon Musk selv, der sad bag rattet i bilen.

Så vanvittig dyr er Apples Mac Pro

I denne uge satte Apple sin absolut mest kraftfulde maskine, Mac Pro, til salg, og den nye maskine kan hurtigt blive en usædvanlig dyr fornøjelse.

I den mest skrabede udgave med 256 gb lagerplads, 32 gb ram og en otte-kernet 3,5 ghz Intel Xeon W-processor kommer den til at koste 49.999 kroner. Men den kan konfigureres til et svimlende højt prisniveau.

Ønsker du eksempelvis at udstyre den med et sæt hjul, skal du af med 3440 kroner. Det er mere end et, hvad et sæt vinterdæk koster i T. Hansen.

I den absolut vildeste konfiguration vil en Mac Pro kommer til at koste 456.206 kroner.

Til samme pris kan du få en Tesla Model 3 i long range-udgave og stadigvæk have penge til overs til ekstraudstyr.

Dertil skal du naturligvis også huske at købe en skærm. Her tilbyder Apple et 32” Pro Display XDR 6K-skærm til 51.698 kroner inklusiv en såkaldt Pro Stand.

København har nu indført elektriske busser

Mandag rullede 48 elektriske busser ud på gader og stræder i København og Frederiksberg Kommune.

De nye elektriske busser skal erstatte de nuværende dielselbusser, og det er hovedstadskommunernes forventning, at de nye busser vil mindste co2-udledningen fra københavns busser med 22 procent.

Samtidig er det også forventningen, at det vil komme til at mindske støjforureningen betragteligt.

I Københavns Kommune er det målet, at samtlige byens busser i 2025 skal være såkaldte nulemissionsbusser.