Artikel top billede

Morgen-briefing: Forsikringsselskab vil forhindre skader ved at indsamle data / Qualcomm klar med selvkørende bil i 2023 / Columbus køber Dynamics-virksomhed i Norge

Forsikringsselskab vil forhindre skader ved at indsamle data. Qualcomm klar med selvkørende bil i 2023. Columbus køber Dynamics-virksomhed i Norge. Devoteam køber dansk servicenow-forretning. Analytiker: Apple-aktien vil stige endnu mere.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing, der giver dig det daglige overblik over dagens korte it-nyheder.

Dagens it-overblik er sammensat af Jakob Schjoldager.

Forsikringsselskab vil forhindre skader ved at indsamle data

I stedet for at udbetale forsikring, når skaden allerede er sket, så vil LB Forsikring i stedet for bruge data til at forudsige skaderne.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Vores formål har jo egentlig aldrig været at sælge forsikringer. Det har været at sikre vores medlemmer. Og hvad er bedre, end at man kan sikre dem mod, at skaderne overhovedet sker?" siger direktøren i selskabet, Anne Mette Toftegaard.

Målet er at forhindre halvdelen af alle skader, selskabet i dag får fra kunder i løbet af de næste 10 år.

Konkret skal det ske ved for eksempel at installere en række sensorer på eksempelvis vandrør, der sikrer mod vandskader og i biler der skal sikre en mere sikker kørsel, skriver avisen.

Qualcomm klar med selvkørende bil i 2023

It-giganten Qualcomm er ikke begyndt at designe biler, men selskabet er efter sigende klar med en computer til selvkørende biler.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Computeren skulle være klar allerede om bare tre år i 2023, og skulle være i stand til at håndtere alt fra vognbaneskift til at være fuldt selvkørende.

Systemet har fået navnet Snapdragon Ride og er blevet udviklet i selskabets hovedkvarter i al hemmelighed.

Selskabets kommende system bliver også solgt i mindre dele. På den måde får bilproducenterne mulighed for at tage mindre skridt i retning mod fuldt selvkørende biler.

Dermed kan teknologien deles op i software, der hjælper med vognbaneskift eller man kan bruge hele pakken på én gang.

Columbus køber Dynamics-virksomhed i Norge

Danske Columbus har udvidet sin forretning og opkøbt Advania Business Solutions, der er et Microsoft Dynamics konsulents.

Det nyerhvervede selskab holder til i Norge, og består i alt af 45 ansatte, der dermed slutter sig til Columbus’ mere end 2.000 medarbejdere.

”Vi ser frem til at byde vores nye kolleger fra Advania Business Solutions velkommen til Columbus. Sammen er vi ledende indenfor Microsoft Dynamics cloud i Norge, samtidig med, at vi styrker vores ledende markedsposition i den nordiske region,” lyder det fra Columbus’ topchef Thomas Honoré i en pressemeddelelse.

De to parter oplyser ikke købsprisen efter opkøbet, men mener selv, at købet manifesterer Columbus' position som den førende Microsoft Dynamics cloud konsulent- og servicevirksomhed i Norge.

Devoteam køber dansk servicenow-forretning

Vi fortsætter med flere opkøb.

Den danske servicenow-forretning Westergaard har nemlig solgt sin praksis til Devoteam.

Det oplyser de to parter i en pressemeddelelse.

"Med tilførslen af flere erfarne konsulenter med solide kompetencer inden for service management intensiverer vi endnu engang konkurrencen på et marked, der er i vækst," udtaler Henrik Madsen, CEO for Devoteam Technology Consulting til meddelelsen.

Det er dog ikke hele selskabet, der bliver opkøbt af Devoteam. Det er kun Westergaards Servicenow-afdeling og dertilhørende medarbejdere og kunder.

"Vi er meget trygge ved at give vores ServiceNow-medarbejdere og -kunder videre til Devoteam Technology Consulting," lyder det fra administrerende direktør i Westergaard, Steen Sverker Nilsson.

Analytiker: Apple-aktien vil stige endnu mere

Det har været et voldsomt godt år for investorer i Apple. Aktien er nemlig steget med hele 86 procent de seneste 12 måneder.

Det kan du læse mere om her:

Men det stopper tilsyneladende ikke her. I hvert fald vurderer en Apple-analytiker, at aktien kommer til at stige endnu mere de kommende måneder.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Den amerikanske analytiker vurderer, at aktien kommer til at fortsætte sin himmelflugt på grund af nogle af selskabets kommende produkter, blandt andet den kommende 5G iPhone.

Vurderingen er, at aktien kan stige med yderligere 18 procent.
Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.