Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Nets ramt af nedbrud: Sikkerhedskoder ved handel på nettet når ikke frem

Internethandlen i Norden er lige nu stærkt påvirket af driftsproblemer hos Nets. Sikkerhedskoder sendt pr. sms ved brug af betalingskort når ikke frem til mange af kunderne, så handlerne kan ikke afsluttes.

OPDATERET - FEJLEN ER RETTET: Nets oplever lige nu problemer med driften, som lægger en dæmper på internethandlen i hele Norden.

I følge Ekstra Bladet betyder det, at kunder, der betaler med betalingskort, i mange tilfælde ikke får en nødvendig sikkerhedskode pr. sms, og at de derfor ikke kan afslutte handlen.

“Jeg vil tro, at der er mange, der oplever fejlen i øjeblikket”, siger Povl Rasmussen, pressemedarbejder hos Nets.

Foreløbig er der ingen tidshorisont på en løsning af problemet.

Nets skriver selv sådan i en driftsstaus senest opdateret i dag klokken 10.10:

“Some customers are currently experiencing operational disturbances that affect card payments. We are investigating the issue and will get back once we have a new status.”

Klokken 13.27 meddeler Povl Rasmussen til Computerworld, at systemet er oppe at køre igen:

”Fejlen er udbedret, og sikkerhedskoden når nu planmæssigt frem til kortholderen, når en kunde forsøger at gennemføre en betaling på nettet. Vi beklager de gener, som det har haft for både forbrugere og forretninger.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere