Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Robot-giganter bygger nyt fælles hovedkontor til en kvart milliard

Universal Robots og Mobile Industrial Robots bygger nyt hovedkvarter i Odense, hvor begge selskaber i dag holder til. Prisen bliver en kvart milliard kroner.

De to fynske robotselskaber Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) bygger sammen et nyt domicil til 250 millioner kroner.

Det nye hovedkvarter bliver 32.000 kvadratmeter stort og kommer til at rumme de to selskabers knap 600 fynske ansatte.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Danmark har et stærkt forspring på det globale marked for cobots. Derfor giver det rigtig god mening, at vi investerer ambitiøst i at bygge verdens største "hub" for cobots netop her i Odense. Jo stærkere et fagligt miljø og jo bedre faciliteter vi kan tilbyde, jo mere attraktiv er det for talenter fra hele verden at tage til Danmark for at arbejde med cobots," siger Thomas Visti, administrerende direktør i Mobile Industrial Robots ifølge avisen.

Læs også: Danske robotvirksomheder klar med fem anbefalinger til det nye folketing

De to selskaber er begge ejet af det amerikanske selskab Teradyne.

Det nye hovedkvarter kommer fortsat til at ligge i Odense, hvor de to selskaber begge holder til i dag, men skal altså fremover også dele adresse.

Det nye hovedkvarter blev lanceret sammen med erhvervsminister Simon Kollerup (S), Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rektor for Syddansk Universitet, Henrik Dam.

Læs også: Slut med tårnhøj vækst: Danske Universal Robots hårdt ramt af handelskrige, usikkerhed og afmatning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere