Artikel top billede

Robot-giganter bygger nyt fælles hovedkontor til en kvart milliard

Universal Robots og Mobile Industrial Robots bygger nyt hovedkvarter i Odense, hvor begge selskaber i dag holder til. Prisen bliver en kvart milliard kroner.

De to fynske robotselskaber Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) bygger sammen et nyt domicil til 250 millioner kroner.

Det nye hovedkvarter bliver 32.000 kvadratmeter stort og kommer til at rumme de to selskabers knap 600 fynske ansatte.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Danmark har et stærkt forspring på det globale marked for cobots. Derfor giver det rigtig god mening, at vi investerer ambitiøst i at bygge verdens største "hub" for cobots netop her i Odense. Jo stærkere et fagligt miljø og jo bedre faciliteter vi kan tilbyde, jo mere attraktiv er det for talenter fra hele verden at tage til Danmark for at arbejde med cobots," siger Thomas Visti, administrerende direktør i Mobile Industrial Robots ifølge avisen.

Læs også: Danske robotvirksomheder klar med fem anbefalinger til det nye folketing

De to selskaber er begge ejet af det amerikanske selskab Teradyne.

Det nye hovedkvarter kommer fortsat til at ligge i Odense, hvor de to selskaber begge holder til i dag, men skal altså fremover også dele adresse.

Det nye hovedkvarter blev lanceret sammen med erhvervsminister Simon Kollerup (S), Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rektor for Syddansk Universitet, Henrik Dam.

Læs også: Slut med tårnhøj vækst: Danske Universal Robots hårdt ramt af handelskrige, usikkerhed og afmatning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere