Artikel top billede

Chokerende sikkerhedsfejl i app: Personlige oplysninger fra 6,5 millioner vælgere flagrer på nettet

En alvorlig sikkerhedsfejl i en vælger-app i Israel blotter personfølsomme oplysninger fra samtlig af landets vælgere.

En graverende sikkerhedsfejl i en israelsk vælger-app gør, at samtlige stemmeberettigede borgere i Israel, over 6,4 millioner mennesker, har oplevet at deres private oplysninger er lænset. Det skriver CNN.

Fejlen er fundet i app'en ’Elector’, som fortrinsvis benyttes i premierminister Benjamin Netanyahus Likud-parti.

Sikkerhedsbristen gør det muligt at lænse navne, adresser og identitetskortnumre fra samtlige af landets 6.453.255 stemmeberettigede. At hive de personfølsomme oplysninger har ikke krævet avancerede hacker-evner, lyder det.

”Det er utroligt. Det er et meget enkelt, meget dumt hack. At kalde det en ’hack’, er en hån mod rigtige professionelle hackere,” udtaler software-udvikler Ran Bar-Zik til den israelske avis Ha’aretz.

Her detaljerer han, hvordan enhver bruger i en periode kunne gå ind på ’Elector’-appens hjemmeside og aflæse kildekode, som indeholder systemadministratorers login-oplysninger.

”Jeg er chokeret over, at det var så let,” siger han og estimerer at brugere har kunnet misbruge sikkerhedsfejlen i dagevis og måske endda månedsvis.

Elector-app’en har været på markedet i over ni måneder og er senest blevet opdateret 7. februar. Ud over de israelske vælgere, har brugere i Kina, Rusland, Moldova og USA hentet app’en.

Se også: Bulgarsk kæmpehack: Et helt lands skatteoplysninger flagrer nu omkring på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.