Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Saxo Banks tidligere betalingsplatform opnår banklicens

Banking Circle sikrer sig en banklicens mindre end to år efter Saxo Bank solgte selskabet. Samtidig åbner selskabet sit hovedkvarter i Luxembourg.

Den tidigere Saxo Bank-betalingsplatform Banking Circle, som har kontorer i Storbritannien, Tyskland, Holland og Danmark, har opnået banklicens fra Commission de Surveillance du Secteur Financier i Luxembourg.

I samme ombæring åbner selskabet, der i 2018 blev overtaget af kapitalfondene EQT VIII og EQT Ventures i fællesskab med selskabets stiftere, 27. februar officielt sit hovedkvarter i Luxembourg.

Det oplyser Banking Circle i en meddelelse til Computerworld.

"I de sidste fire år har vi bygget en finansiel infrastruktur, som mange betalingsvirksomheder og banker har taget til sig, når det gælder håndtering af deres betalinger på tværs af grænser. Vi har også tacklet den begrænsede adgang til midler for små og mellemstore virksomheder med vores udlånsløsninger," lyder det i meddelelsen fra Anders la Cour, der både er administrerende direktør og medstifter af Banking Circle.

Læs også: Regnskabsprogrammet Billy får vigtig tilladelse af Finanstilsynet

Central mål for selskabet at skaffe banklicens

Banking Circle blev stiftet i 2013 og udbyder en platform af højteknologisk betalingsinfrastruktur, der forsimpler og effektiviserer internationale betalinger for betalingsvirksomheder og banker.

Løsningen blev lanceret i 2015, og Banking Circle håndterer i dag 80 milliarder euro i løbende årlige betalingsmængder.

Tildelingen af banklicens er et nøglepunkt i forhold til selskabets videre udvikling, ifølge topchefen.

"At sikre en banklicens i Europa var altid et centralt mål i udviklingen af ​​Banking Circle. Vi kan nu udvide udbuddet af tjenester til udbydere af finansielle tjenester samt udvide de geografiske områder, hvor vi kan operere," lyder det videre fra Anders la Cour i meddelelsen.

Saxo Banks frasalg af selskabet blev endeligt gennemført i efteåret 2018.

Ingen af parterne oplyste prisen, men Banking Circle blev dengang anslået til at have en værdi på to milliarder kroner af Børsen.

Læs også: Lunar Way får banklicens og henter kapitalindsprøjtning på 195 millioner: "Det svarer til at starte i fjerde division og så arbejde sig op til finalen i Champions League"