Artikel top billede

Skats it-sikkerhed fyldt med huller: Hackerangreb risikerer ikke at blive opdaget

Skattevæsenets it-sikkerhed er så dårlig og mangelfuld, at man risikerer helt at overse hackerangreb.

Skattevæsenets it-sikkerhed er så mangelfuld og dårlig, at det er relativt nemt at få adgang til systemerne.

Og samtidig risikerer man slet ikke at opdage eventuelle hackerangreb på grund af mangelfuld overvågning af netværket.

Sådan skriver Berlingske med udgangspunkt i en række hemmeligholdte rapporter fra Skatteministeriets interne koncernrevision.

Rapporterne er af ældre dato og blev ifølge avisen sendt til Skatteministeriets ledelse for tre år siden.

Men flere af hullerne er fortsat ikke lukket.

Skatteministeriets har omkring 200 it-systemer, og den interne revision har peget på, at der for sjældent bliver udarbejdet risikovurderinger. Opgaven bliver desuden grebet for overfladisk an, fremgår det.

Skatteministeriet meddeler til avisen, at Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har udarbejdet handlingsplaner, som skal sikre, at der bliver rettet op hurtigst muligt.

“Arbejdet gøres færdigt hurtigst muligt – og forventningen er, at samtlige kritikpunkter er rettet op inden udgangen af dette år,” lyder det fra styrelsen.

Læs også:

Pivåben KMD-server med personfølsomme data fra stort antal kommuner overtaget af ukendte gerningsmænd: KMD havde ikke tjekket serverens indhold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere