Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skats it-sikkerhed fyldt med huller: Hackerangreb risikerer ikke at blive opdaget

Skattevæsenets it-sikkerhed er så dårlig og mangelfuld, at man risikerer helt at overse hackerangreb.

Skattevæsenets it-sikkerhed er så mangelfuld og dårlig, at det er relativt nemt at få adgang til systemerne.

Og samtidig risikerer man slet ikke at opdage eventuelle hackerangreb på grund af mangelfuld overvågning af netværket.

Sådan skriver Berlingske med udgangspunkt i en række hemmeligholdte rapporter fra Skatteministeriets interne koncernrevision.

Rapporterne er af ældre dato og blev ifølge avisen sendt til Skatteministeriets ledelse for tre år siden.

Men flere af hullerne er fortsat ikke lukket.

Skatteministeriets har omkring 200 it-systemer, og den interne revision har peget på, at der for sjældent bliver udarbejdet risikovurderinger. Opgaven bliver desuden grebet for overfladisk an, fremgår det.

Skatteministeriet meddeler til avisen, at Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har udarbejdet handlingsplaner, som skal sikre, at der bliver rettet op hurtigst muligt.

“Arbejdet gøres færdigt hurtigst muligt – og forventningen er, at samtlige kritikpunkter er rettet op inden udgangen af dette år,” lyder det fra styrelsen.

Læs også:

Pivåben KMD-server med personfølsomme data fra stort antal kommuner overtaget af ukendte gerningsmænd: KMD havde ikke tjekket serverens indhold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere