Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Skats it-sikkerhed fyldt med huller: Hackerangreb risikerer ikke at blive opdaget

Skattevæsenets it-sikkerhed er så dårlig og mangelfuld, at man risikerer helt at overse hackerangreb.

Skattevæsenets it-sikkerhed er så mangelfuld og dårlig, at det er relativt nemt at få adgang til systemerne.

Og samtidig risikerer man slet ikke at opdage eventuelle hackerangreb på grund af mangelfuld overvågning af netværket.

Sådan skriver Berlingske med udgangspunkt i en række hemmeligholdte rapporter fra Skatteministeriets interne koncernrevision.

Rapporterne er af ældre dato og blev ifølge avisen sendt til Skatteministeriets ledelse for tre år siden.

Men flere af hullerne er fortsat ikke lukket.

Skatteministeriets har omkring 200 it-systemer, og den interne revision har peget på, at der for sjældent bliver udarbejdet risikovurderinger. Opgaven bliver desuden grebet for overfladisk an, fremgår det.

Skatteministeriet meddeler til avisen, at Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har udarbejdet handlingsplaner, som skal sikre, at der bliver rettet op hurtigst muligt.

“Arbejdet gøres færdigt hurtigst muligt – og forventningen er, at samtlige kritikpunkter er rettet op inden udgangen af dette år,” lyder det fra styrelsen.

Læs også:

Pivåben KMD-server med personfølsomme data fra stort antal kommuner overtaget af ukendte gerningsmænd: KMD havde ikke tjekket serverens indhold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere