AMD slipper prisstærke Ryzen-processorer løs: Så meget CPU får du for under tusind kroner

Den amerikanske chip-producent udgiver nu tredje generation af sin Ryzen 3-processorer.

Mens AMD igennem de seneste par år har gjort sig mere og mere gældende i toppen af processor-markedet, har virksomheden i større ubemærkethed bragt stadigt mere interessante nyheder til lavpris-segmentet.

Dette segment er lige blevet styrket yderligere denne uge, hvor producenten slipper to prisvenlige processorer til de mere prisbevidste købere: Ryzen 3100 samt Ryzen 3300X.

Med lanceringen følger et nyt chipset, B550, som bliver markedets billigste chipset med understøttelse af den lynhurtige PCI-e 4.0 standard.

Læs også: 16-kernet tysk muskel-maskineri: Det her er en af klodens kraftigste laptops

Stærk quad-core
Billigste adgangsbillet til Ryzen-familien af processorer har været Ryzen 3 familien, som hidtil har budt på fire kerner og fire regnetråde. Nu snurrer de fire kerner hurtigere, mens de kan adressere op til otte regnetråde.

Med de nye processorer løftes frekvenserne til op til 3,9 GHz (Ryzen 3100) og 4,3 GHz (Ryzen 3300X), mens arkitektur opdateres til selskabets hurtige ’Zen 2’ og dennes strømeffektive 7nm fremstillingsproces. Ryzen 3300X får ydermer mulighed for at blive overclocket.

De nye processor skal ikke forveksles med eksisterende Ryzen 3 3200G og Ryzen 5 3400G, som byder på den aldrende ’Zen+’ arkitektur og lavere ydelse, men som, modsat de nye processorer, har en indbygget grafikprocessor ombord.

Ryzen 3100 debuterer officielt til 99 amerikanske dollar – det halve af, den hidtil billigste Ryzen 3 processor hidtil, den seks-kernede Ryzen 5 3600. I dag kan sidstnævnte erhverves til omkring 1.350 kroner herhjemme, hvorfor prisen på Ryzen familiens billigste medlem kan forventes at ryge under 700 kroner.

Ryzen 3300X officielle debutpris lyder på 119 dollar, svarende til omkring 820 kroner, før eventuel told og afgifter.

De nye Ryzen processorer får salsgsdebut i maj måned.

PCI-e 4.0 til lavpris
Lanceringen af den nye budget-duo betyder også at prisen for at adgangsbilletten til PCI-e 4.0 teknologien, sænkes gevaldigt,

Det sker, fordi AMD samtidig sender B550-chipsettet på markedet, som sammen med ’Zen 2’ processorer gør det muligt at udnytte de vilde hastigheder som PCI-e 4.0 standarden understøtter.

Kræver du lynhurtig lageradgang vil du kunne fordoble båndbredden til dit PCI-e lager ved at skifte til PCI-e 4.0.

De første bundkort med B550 chipsettet ombord får debut i juni måned.

Se også: Disse nye CPU’er gør, at 2020 bliver et ualmindeligt interessant år at købe en bærbar
Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.