Artikel top billede

Ny softwarefejl opdaget hos politiet: Har aflæst vigtig data forkert

Politiet har opdaget endnu en softwarefejl i sine systemer, der betyder, at politiet kan have fået forkert data ud af beslaglagte mobiltelefoner. Fejlen er nu rettet.

En softwarefejl fra en ekstern leverandør kan have givet politiet forkerte tidsangivelser på filer, der er blevet trukket ud af beslaglagte mobiltelefoner.

Sådan lyder det i en kortfattet besked fra Rigsadvokaten, der blev gjort opmærksom på problemet torsdag aften.

Ifølge Rigsadvokaten er der tale om en fejl i et ‘anerkendt værktøj fra en international leverandør.’ Rigsadvokaten meddeler ikke hvilket selskab, det drejer sig om.

Ifølge politiet har leverandøren selv opdaget fejlen, som nu er blevet rettet.

“Det anses ikke for sandsynligt, at fejlen har haft betydning i konkrete sager, men for at sikre, at det ikke er tilfældet, er politiet i gang med at undersøge de sager, hvor værktøjet er blevet anvendt,” lyder det fra Rigsadvokaten.

Softwarefejlen kommer i kølvandet på rigspolitiets store teleskandale, der brød ud i sommer, da det kom frem, at politiet gennem syv i en lang række tilfælde på grund af en systemfejl havde fejlbehandlet lokationsdata, som politiet modtager fra de danske teleselskaber.

Denne lokationsdata anvendes direkte som bevismaterialer i retssager og kan derfor have ført til, at uskyldigt dømt.

Denne systemfejl har ført til et større oprydnings- og opklaringsarbejde, der fortsat pågår.

Det kan du læse mere om her: 400 it-systemer hos politiet skal kulegraves som direkte konsekvens af teleskandale

Læs også:

Politiet reagerede alt for sent på Telenors ulovlige udlevering af kundernes data

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.