Ny softwarefejl opdaget hos politiet: Har aflæst vigtig data forkert

Politiet har opdaget endnu en softwarefejl i sine systemer, der betyder, at politiet kan have fået forkert data ud af beslaglagte mobiltelefoner. Fejlen er nu rettet.

En softwarefejl fra en ekstern leverandør kan have givet politiet forkerte tidsangivelser på filer, der er blevet trukket ud af beslaglagte mobiltelefoner.

Sådan lyder det i en kortfattet besked fra Rigsadvokaten, der blev gjort opmærksom på problemet torsdag aften.

Ifølge Rigsadvokaten er der tale om en fejl i et ‘anerkendt værktøj fra en international leverandør.’ Rigsadvokaten meddeler ikke hvilket selskab, det drejer sig om.

Ifølge politiet har leverandøren selv opdaget fejlen, som nu er blevet rettet.

“Det anses ikke for sandsynligt, at fejlen har haft betydning i konkrete sager, men for at sikre, at det ikke er tilfældet, er politiet i gang med at undersøge de sager, hvor værktøjet er blevet anvendt,” lyder det fra Rigsadvokaten.

Softwarefejlen kommer i kølvandet på rigspolitiets store teleskandale, der brød ud i sommer, da det kom frem, at politiet gennem syv i en lang række tilfælde på grund af en systemfejl havde fejlbehandlet lokationsdata, som politiet modtager fra de danske teleselskaber.

Denne lokationsdata anvendes direkte som bevismaterialer i retssager og kan derfor have ført til, at uskyldigt dømt.

Denne systemfejl har ført til et større oprydnings- og opklaringsarbejde, der fortsat pågår.

Det kan du læse mere om her: 400 it-systemer hos politiet skal kulegraves som direkte konsekvens af teleskandale

Læs også:

Politiet reagerede alt for sent på Telenors ulovlige udlevering af kundernes data

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandaleYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.