Artikel top billede

Morgen-briefing: Stor elektronikmesse bliver gennemført på trods af corona / Milliardær investerer i dansk e-sportsvirksomhed / Kendt sikkerhedsekspert bliver bestyrelsesformand i dansk it-firma

Stor elektronikmesse bliver gennemført på trods af corona. Milliardær investerer i dansk e-sportsvirksomhed. Kendt sikkerhedsekspert bliver bestyrelsesformand i dansk it-firma. Facebook i ny e-handelssatsning, og så indgår Nord Energi et samarbejde med en norsk fiber-gigant.

Godmorgen.

Her kommer morgen-briefingen fra Computerworld. I dag er det Jacob Wittorff, der sidder bag tasterne.

I denne tid er danskerne vidne til, at en større og større del af landet åbner efter nedlukningen.

Det samme sker i Tyskland, hvor den store elektronikmesse IFA nu meddeler, at den bliver gennemført som den første store tech-konference efter udbruddet af coronavirus.

Stor elektronikmesse bliver gennemført på trods af corona

Gennem vinteren og foråret er den ene store tech-konference efter den anden blevet aflyst. Men nu meddeler den store tyske tech-konference IFA, at den til september bliver gennemført på trods af coronavirussen.

Det meddeler IFA i en pressemeddelelse.

Her bliver det oplyst, at konferencen bliver afviklet fra den 3. til 5. september i Berlin, men under helt særlige forhold, hvor kun et stærkt begrænset antal på forhånd inviterede deltagere får adgang til konferencen.

Milliardær investerer i dansk e-sportsvirksomhed

Den svensk-amerikanske it-milliardær Johan Gedda, der er bosiddende Danmark, har købt sig ind i e-sportsvirksomheden Blast Aps, der er arrangør af den verdensomspændende esports-turnering Blast Premier (tidligere kendt som Blast Pro Series). Det skriver Finans.

”Jeg er imponeret over deres planer og ser frem til at bruge min erfaring fra teknologiverdenen til at hjælpe denne spændende og hurtigtvoksende branche,” siger Johan Gedda til Finans

Johan Gedda er medstiftet af den amerikanske it-virksomhed Rocket Software, og han er ifølge Finans god for cirka 2 milliarder danske kroner. Med den seneste investering ejer han nu mellem 10 og 14,99 procent af Blast.

Kendt sikkerhedsekspert bliver bestyrelsesformand i dansk it-firma

Den danske it-sikkerhedsekspert Ulf Munkedal er blevet ny bestyrelsesformand i sikkerhedsfirmaet Improsec. Det oplyser Improsec i en meddelelse til Computerworld.

Ulf Munkedal har selv stiftet af sikkerhedsfirmaet Fortconsult, der i 2014 blev solgt til britiske NCC Group.

”Det er et kæmpescoop, at vi har fået en kapacitet som Ulf Munkedal ombord. Han har haft stor succes med lignende virksomheder i både Danmark og Europa og er den helt rette til at hjælpe med netop den professionalisering og vækst, vi står overfor. Ulf får en synlig og meget aktiv rolle, og hans erfaring og strategiske indsigt kommer til at gøre en stor forskel for os,” siger Jakob Heidelberg, administrerende direktør i Improsec, i en pressemeddelelse.

Improsec blev i 2015 stiftet af netop Jakob Heidelberg samt Claus Vesthammer og Kenni Lund. Selskabet har i dag mere end 20 ansatte.

Facebook i ny e-handelssatsning

Facebook har lanceret en ny e-handelsløsning ved navn Shops, der gør det lettere for små virksomheder at sælge deres produkter direkte gennem Facebook og Instagram.

Det oplyser Facebook i et blogindlæg.

Ifølge Facebook er det meningen, at Shops kan hjælpe de mange små og mindre virksomheder, der over hele verden er tvunget til at holde lukket på grund af corona-epidemien.

Shops vil blive udrullet på Facebook fra i dag og henover de kommende måneder, mens Instagram Shops i første omgang vil blive lanceret i USA i løbet af sommeren.

Nord Energi indgår samarbejde med norsk fiber-gigant

Norske Altibox, der er skandinaviens største udbyder af fibernet, indgår nu et samarbejde med Nord Energi Fibernet om at tilbyde internet og tv-indhold. Det oplyser Nord Energi i en pressemeddelelse.

Borgere i Vendsyssel og på Læsø vil få adgang til det nye tilbud, og inden udgangen af 2020 vil mere end 120.000 husstande i Nord Energi Fibernets dækningsområde kunne gøre brug af tilbuddet.

Om dagen i dag: Charles Lindbergh krydser Atlanten

Den 20. maj 1927 påbegyndte amerikanske Charles Lindbergh verdenshistoriens første solorejse med fly over Atlanten. Charles Lindbergh lettede i flyet Spirit of Saint Luis fra Roosevelt Field i New York og landede i Aéroport Le Bourget i Paris 33 timer og 30 minutter senere,

Fem år efter soloflyvningen over Atlanten var Charles Lindbergh ude for tragedie, da hans blot 20 måneder gamle søn blev kidnappet og dræbt i en sag, der i dag stadigvæk betragtes som en af historiens helt store kriminalsager.

Charles Lindbergh selv døde den 26. august 1974.
Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.