Morgen-briefing: Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app / Ny it-uddannelse i Aarhus / Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app. Ny it-uddannelse i Aarhus. Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen. Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning. Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq.

Godmorgen fra Computerworld, hvor du netop har åbnet ugens sidste morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app
Mens mange danske organisationer er i fuld gang med at vende tilbage til kontorer og lokaler i disse dage, arbejder Digitaliseringsstyrelsen ‘ på højtryk’ på at klargøre den danske smittesporingsapp.

Twitter skriver styrelsens direktør, Adam Lebech, at det sker efter, at Apple og Google har frigivet deres fælles API, som bliver ‘kernen i den’ danske app.

“Vi arbejder på højtryk med at færdiggøre appen i et stærkt internationalt samarbejde. 22 lande og nogle amerikanske delstater er pt. i gang,” skriver Lebech.

Du kan læse mere om API’en her: Dansk corona-app bliver lanceret om en måned - når Apple og Google er klar: Al data vil blive på danskernes telefoner

Ny it-uddannelse i Aarhus
En ny it-uddannelse i it-arkitektur i Aarhus skal få flere kvinder til at vælge en karriere i it-branchen, lyder det fra Erhvervsakademi Aarhus, der står bag den nye professionsuddannelse, som får studiestart i januar 2021.

Ifølge Erhvervsakademi Aarhus vil uddannelsen anlægge et helhedssysn på virksomhedernes it-anvendelse med en it-arkitekts tilgang.

"De nye bachelorer vil være skarpe til hardcore teknologifag, men også have indsigt i forretningen og kunne tænke i helheder. Dimittenderne vil meget målrettet kunne være med til at dække den alvorlige mangel på kvalificeret it-arbejdskraft," lyder det fra uddannelses-institutionen.

Man kan læse mere om den nye uddannelse her.


Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen
Antallet af cybertrusler er i løbet af de seneste 100 dage steget med 33 procent, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Mimecast.

Selskabet meddeler, at det siden januar har opdaget mere end 60.000 falske websites med referencer til Covid-19, ligesom selskabet har blokeret for 83 millioner mails relateret til virussen.

“Det har blandt andet været falske tilbud om beskyttelsesmasker eller en kur mod corona, som ser ud til at stamme fra anerkendte organisationer som Verdenssundhedsorganisationen, WHO,” lyder det fra selskabet.

Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning
Corona-krisen har sat skub i 5G-udrulningen, skriver Børsen.

Krisen har gjort det helt klart, at der er et stort behov for solide netværk, og den har fået både Kina og forskellige kapitalforvaltere til at skrue op for investeringerne i 5G, skriver avisen.

Eksempelvis åbner 5G for massiv brug af robotter, selvkørende biler, telemedicin og lignende.

“Pandemien har understreget behovet for endnu større innovation af global mobilitet og transportløsninger for at minimere fremtidige forstyrrelse,” siger George Saffaye, investeringsstrateg i Mellon, til avisen.

Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq
Den mægtige kinesiske søge-kæmpe Baidu overvejer at lade sig afnotere fra den amerikanske Nasdaq-børs og istedet lade sig notere på en børs tættere på Kina.

Ifølge Reuters skyldes overvejelserne et ønske at om at hæve selskabets markedsværdi.

Baidu har været børsnoteret på Nasdaq i en årrække, men er bekymret over de stigende spændinger mellem Kina og USA.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 60 procent siden den topppede i foråret 2018.

Ifølge Reuters har selskabet allerede drøftet muligheder med Hong Kong Exchanges.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.