Artikel top billede

Morgen-briefing: Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app / Ny it-uddannelse i Aarhus / Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app. Ny it-uddannelse i Aarhus. Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen. Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning. Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq.

Godmorgen fra Computerworld, hvor du netop har åbnet ugens sidste morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app

Mens mange danske organisationer er i fuld gang med at vende tilbage til kontorer og lokaler i disse dage, arbejder Digitaliseringsstyrelsen ‘ på højtryk’ på at klargøre den danske smittesporingsapp.

Twitter skriver styrelsens direktør, Adam Lebech, at det sker efter, at Apple og Google har frigivet deres fælles API, som bliver ‘kernen i den’ danske app.

“Vi arbejder på højtryk med at færdiggøre appen i et stærkt internationalt samarbejde. 22 lande og nogle amerikanske delstater er pt. i gang,” skriver Lebech.

Du kan læse mere om API’en her: Dansk corona-app bliver lanceret om en måned - når Apple og Google er klar: Al data vil blive på danskernes telefoner

Ny it-uddannelse i Aarhus

En ny it-uddannelse i it-arkitektur i Aarhus skal få flere kvinder til at vælge en karriere i it-branchen, lyder det fra Erhvervsakademi Aarhus, der står bag den nye professionsuddannelse, som får studiestart i januar 2021.

Ifølge Erhvervsakademi Aarhus vil uddannelsen anlægge et helhedssysn på virksomhedernes it-anvendelse med en it-arkitekts tilgang.

"De nye bachelorer vil være skarpe til hardcore teknologifag, men også have indsigt i forretningen og kunne tænke i helheder. Dimittenderne vil meget målrettet kunne være med til at dække den alvorlige mangel på kvalificeret it-arbejdskraft," lyder det fra uddannelses-institutionen.

Man kan læse mere om den nye uddannelse her.

Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen

Antallet af cybertrusler er i løbet af de seneste 100 dage steget med 33 procent, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Mimecast.

Selskabet meddeler, at det siden januar har opdaget mere end 60.000 falske websites med referencer til Covid-19, ligesom selskabet har blokeret for 83 millioner mails relateret til virussen.

“Det har blandt andet været falske tilbud om beskyttelsesmasker eller en kur mod corona, som ser ud til at stamme fra anerkendte organisationer som Verdenssundhedsorganisationen, WHO,” lyder det fra selskabet.

Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning

Corona-krisen har sat skub i 5G-udrulningen, skriver Børsen.

Krisen har gjort det helt klart, at der er et stort behov for solide netværk, og den har fået både Kina og forskellige kapitalforvaltere til at skrue op for investeringerne i 5G, skriver avisen.

Eksempelvis åbner 5G for massiv brug af robotter, selvkørende biler, telemedicin og lignende.

“Pandemien har understreget behovet for endnu større innovation af global mobilitet og transportløsninger for at minimere fremtidige forstyrrelse,” siger George Saffaye, investeringsstrateg i Mellon, til avisen.

Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq

Den mægtige kinesiske søge-kæmpe Baidu overvejer at lade sig afnotere fra den amerikanske Nasdaq-børs og istedet lade sig notere på en børs tættere på Kina.

Ifølge Reuters skyldes overvejelserne et ønske at om at hæve selskabets markedsværdi.

Baidu har været børsnoteret på Nasdaq i en årrække, men er bekymret over de stigende spændinger mellem Kina og USA.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 60 procent siden den topppede i foråret 2018.

Ifølge Reuters har selskabet allerede drøftet muligheder med Hong Kong Exchanges.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere