Morgen-briefing: Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app / Ny it-uddannelse i Aarhus / Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app. Ny it-uddannelse i Aarhus. Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen. Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning. Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq.

Godmorgen fra Computerworld, hvor du netop har åbnet ugens sidste morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app
Mens mange danske organisationer er i fuld gang med at vende tilbage til kontorer og lokaler i disse dage, arbejder Digitaliseringsstyrelsen ‘ på højtryk’ på at klargøre den danske smittesporingsapp.

Twitter skriver styrelsens direktør, Adam Lebech, at det sker efter, at Apple og Google har frigivet deres fælles API, som bliver ‘kernen i den’ danske app.

“Vi arbejder på højtryk med at færdiggøre appen i et stærkt internationalt samarbejde. 22 lande og nogle amerikanske delstater er pt. i gang,” skriver Lebech.

Du kan læse mere om API’en her: Dansk corona-app bliver lanceret om en måned - når Apple og Google er klar: Al data vil blive på danskernes telefoner

Ny it-uddannelse i Aarhus
En ny it-uddannelse i it-arkitektur i Aarhus skal få flere kvinder til at vælge en karriere i it-branchen, lyder det fra Erhvervsakademi Aarhus, der står bag den nye professionsuddannelse, som får studiestart i januar 2021.

Ifølge Erhvervsakademi Aarhus vil uddannelsen anlægge et helhedssysn på virksomhedernes it-anvendelse med en it-arkitekts tilgang.

"De nye bachelorer vil være skarpe til hardcore teknologifag, men også have indsigt i forretningen og kunne tænke i helheder. Dimittenderne vil meget målrettet kunne være med til at dække den alvorlige mangel på kvalificeret it-arbejdskraft," lyder det fra uddannelses-institutionen.

Man kan læse mere om den nye uddannelse her.


Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen
Antallet af cybertrusler er i løbet af de seneste 100 dage steget med 33 procent, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Mimecast.

Selskabet meddeler, at det siden januar har opdaget mere end 60.000 falske websites med referencer til Covid-19, ligesom selskabet har blokeret for 83 millioner mails relateret til virussen.

“Det har blandt andet været falske tilbud om beskyttelsesmasker eller en kur mod corona, som ser ud til at stamme fra anerkendte organisationer som Verdenssundhedsorganisationen, WHO,” lyder det fra selskabet.

Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning
Corona-krisen har sat skub i 5G-udrulningen, skriver Børsen.

Krisen har gjort det helt klart, at der er et stort behov for solide netværk, og den har fået både Kina og forskellige kapitalforvaltere til at skrue op for investeringerne i 5G, skriver avisen.

Eksempelvis åbner 5G for massiv brug af robotter, selvkørende biler, telemedicin og lignende.

“Pandemien har understreget behovet for endnu større innovation af global mobilitet og transportløsninger for at minimere fremtidige forstyrrelse,” siger George Saffaye, investeringsstrateg i Mellon, til avisen.

Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq
Den mægtige kinesiske søge-kæmpe Baidu overvejer at lade sig afnotere fra den amerikanske Nasdaq-børs og istedet lade sig notere på en børs tættere på Kina.

Ifølge Reuters skyldes overvejelserne et ønske at om at hæve selskabets markedsværdi.

Baidu har været børsnoteret på Nasdaq i en årrække, men er bekymret over de stigende spændinger mellem Kina og USA.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 60 procent siden den topppede i foråret 2018.

Ifølge Reuters har selskabet allerede drøftet muligheder med Hong Kong Exchanges.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.