Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox / Ny formand til Teleindustrien / EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’

Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox. Ny formand til Teleindustrien. EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’. Twitter fejlretter Trump for første gang - og Trump raser. Apple genåbner 100 amerikanske butikker.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat på morgenkvisten af Dan Jensen.

Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox

Fiberselskabet Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox’ tv- og internet, der hidtil kun har været tilgængelig for omkring 85.000 af husstandene i Norlys’ dækningsområde i Midt- og Vestjylland.

Med aftalen åbnes der for Altibox i den sydlige del af Jylland.

“Altibox leverer et tv-produkt, som er et reelt alternativ til de øvrige tilbud om indhold på fibernettet, og et stort og varieret indhold er gode nyheder for Norlys’ andelshavere og husstande i dækningsområdet. Vi kommer stadig tættere på et helt åbent fibernet med et stort udvalg af internetprodukter og tjenester, og vi håber, at aftalen med Altibox kan være medvirkende til, at endnu flere kunder vælger at tilslutte sig fibernettet,” meddeler wholesale-chef Kristian Freiesleben.

Du kan læse mere om aftalen i denne udsendte meddelelse.

Ny formand til Teleindustrien

Den danske tele-sektors brancheorganisation, Teleindustrien, får ny formand i skikkelse af Søren Johansen, der er jurist og chef for public affairs i Telenor.

Han afløser Lasse Andersen, der er direktør for corporate affairs i Telia Danmark. Han har været formand for Teleindustrien i de seneste syv år.

“Som ny formand for Teleindustrien vil Søren Johansen arbejde for en fortsat styrkelse af samarbejdet i telebranchen, på at sikre branchens stemme i den offentlige debat og på at skabe løsninger, der giver størst mulig værdi for brugerne og samfundet,” meddeler organisationen.

Du kan læse mere om den nye formand hos Teleindustrien her.

EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’

Center Danmark - der er nationalt grønt forskningscenter - er blevet certificeret af EU som ‘Digital Innovation Hub,’ meddeler centeret, der åbnede i 2019 som samlingssted for grøn forskning med fokus på energi og digitalisering.

“EU’s skulderklap betyder, at Center Denmark nu er godkendt som en ’one-stop-shop’, der hjælper virksomheder med at blive stærkere digitalt,” lyder det fra Center Danmark.

Som ‘hub’ kan centeret fremme samarbejdet mellem forskning og virksomheder, der arbejder med digitalisering og grøn omstilling.

Du kan læse mere om centeret og certificeringen i denne udsendte meddelelse.

Twitter fejlretter Trump for første gang - og Trump raser

Twitter har for første gang nogensinde tilføjet en fejlretning til to af præsident Donald Trumps utallige tweets i form af en markering af, at to tweets fra præsidentens hånd bør fakta-tjekkes af læserne.

Markeringerne - et lille label med et link med titlen ‘Get the facts about mail-in ballots’ - er blevet tilføjet til to tweets, hvor præsidenten fastslår, at brevstemmer [‘mail-in ballots,’ red] er præget af svindel.

Ifølge Twitter er denne påstand ikke underbygget, og den indeholder ifølge Twitter ‘potentielt misledende information om stemme-processen.’

Trump beskylder - på Twitter - nu Twitter for at blande sig i præsidentkampagnen og mener, at Twitter ‘fuldstændigt kvæler YTRINGSFRIHEDEN, og det vil jeg som præsident ikke tillade,” skriver han i et opfølgende tweet.

Apple genåbner 100 amerikanske butikker

Apple vil genåbne omkring 100 amerikanske Apple Stores, som selskabet lukkede for flere måneder siden på grund af corona-virussen.

Det sker efter, at selskabet for nogle uger siden åbnede en håndfuld butikker i de tyndt befolkede stater Alaska, Idaho og Alabama.

Selskabet meddeler, at der vil blive taget forskellige forholdsregler for at undgå smittespredning. Blandt andet vil alle, der skal ind i butikkerne, få tjekket temperatur og få udleveret masker, ligesom antallet af personer i butikkerne vil blive begrænset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere