Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox / Ny formand til Teleindustrien / EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’

Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox. Ny formand til Teleindustrien. EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’. Twitter fejlretter Trump for første gang - og Trump raser. Apple genåbner 100 amerikanske butikker.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat på morgenkvisten af Dan Jensen.

Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox

Fiberselskabet Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox’ tv- og internet, der hidtil kun har været tilgængelig for omkring 85.000 af husstandene i Norlys’ dækningsområde i Midt- og Vestjylland.

Med aftalen åbnes der for Altibox i den sydlige del af Jylland.

“Altibox leverer et tv-produkt, som er et reelt alternativ til de øvrige tilbud om indhold på fibernettet, og et stort og varieret indhold er gode nyheder for Norlys’ andelshavere og husstande i dækningsområdet. Vi kommer stadig tættere på et helt åbent fibernet med et stort udvalg af internetprodukter og tjenester, og vi håber, at aftalen med Altibox kan være medvirkende til, at endnu flere kunder vælger at tilslutte sig fibernettet,” meddeler wholesale-chef Kristian Freiesleben.

Du kan læse mere om aftalen i denne udsendte meddelelse.

Ny formand til Teleindustrien

Den danske tele-sektors brancheorganisation, Teleindustrien, får ny formand i skikkelse af Søren Johansen, der er jurist og chef for public affairs i Telenor.

Han afløser Lasse Andersen, der er direktør for corporate affairs i Telia Danmark. Han har været formand for Teleindustrien i de seneste syv år.

“Som ny formand for Teleindustrien vil Søren Johansen arbejde for en fortsat styrkelse af samarbejdet i telebranchen, på at sikre branchens stemme i den offentlige debat og på at skabe løsninger, der giver størst mulig værdi for brugerne og samfundet,” meddeler organisationen.

Du kan læse mere om den nye formand hos Teleindustrien her.

EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’

Center Danmark - der er nationalt grønt forskningscenter - er blevet certificeret af EU som ‘Digital Innovation Hub,’ meddeler centeret, der åbnede i 2019 som samlingssted for grøn forskning med fokus på energi og digitalisering.

“EU’s skulderklap betyder, at Center Denmark nu er godkendt som en ’one-stop-shop’, der hjælper virksomheder med at blive stærkere digitalt,” lyder det fra Center Danmark.

Som ‘hub’ kan centeret fremme samarbejdet mellem forskning og virksomheder, der arbejder med digitalisering og grøn omstilling.

Du kan læse mere om centeret og certificeringen i denne udsendte meddelelse.

Twitter fejlretter Trump for første gang - og Trump raser

Twitter har for første gang nogensinde tilføjet en fejlretning til to af præsident Donald Trumps utallige tweets i form af en markering af, at to tweets fra præsidentens hånd bør fakta-tjekkes af læserne.

Markeringerne - et lille label med et link med titlen ‘Get the facts about mail-in ballots’ - er blevet tilføjet til to tweets, hvor præsidenten fastslår, at brevstemmer [‘mail-in ballots,’ red] er præget af svindel.

Ifølge Twitter er denne påstand ikke underbygget, og den indeholder ifølge Twitter ‘potentielt misledende information om stemme-processen.’

Trump beskylder - på Twitter - nu Twitter for at blande sig i præsidentkampagnen og mener, at Twitter ‘fuldstændigt kvæler YTRINGSFRIHEDEN, og det vil jeg som præsident ikke tillade,” skriver han i et opfølgende tweet.

Apple genåbner 100 amerikanske butikker

Apple vil genåbne omkring 100 amerikanske Apple Stores, som selskabet lukkede for flere måneder siden på grund af corona-virussen.

Det sker efter, at selskabet for nogle uger siden åbnede en håndfuld butikker i de tyndt befolkede stater Alaska, Idaho og Alabama.

Selskabet meddeler, at der vil blive taget forskellige forholdsregler for at undgå smittespredning. Blandt andet vil alle, der skal ind i butikkerne, få tjekket temperatur og få udleveret masker, ligesom antallet af personer i butikkerne vil blive begrænset.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere