Artikel top billede

Morgen-briefing: Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox / Ny formand til Teleindustrien / EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’

Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox. Ny formand til Teleindustrien. EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’. Twitter fejlretter Trump for første gang - og Trump raser. Apple genåbner 100 amerikanske butikker.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat på morgenkvisten af Dan Jensen.

Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox

Fiberselskabet Norlys åbner hele sit fibernet for Altibox’ tv- og internet, der hidtil kun har været tilgængelig for omkring 85.000 af husstandene i Norlys’ dækningsområde i Midt- og Vestjylland.

Med aftalen åbnes der for Altibox i den sydlige del af Jylland.

“Altibox leverer et tv-produkt, som er et reelt alternativ til de øvrige tilbud om indhold på fibernettet, og et stort og varieret indhold er gode nyheder for Norlys’ andelshavere og husstande i dækningsområdet. Vi kommer stadig tættere på et helt åbent fibernet med et stort udvalg af internetprodukter og tjenester, og vi håber, at aftalen med Altibox kan være medvirkende til, at endnu flere kunder vælger at tilslutte sig fibernettet,” meddeler wholesale-chef Kristian Freiesleben.

Du kan læse mere om aftalen i denne udsendte meddelelse.

Ny formand til Teleindustrien

Den danske tele-sektors brancheorganisation, Teleindustrien, får ny formand i skikkelse af Søren Johansen, der er jurist og chef for public affairs i Telenor.

Han afløser Lasse Andersen, der er direktør for corporate affairs i Telia Danmark. Han har været formand for Teleindustrien i de seneste syv år.

“Som ny formand for Teleindustrien vil Søren Johansen arbejde for en fortsat styrkelse af samarbejdet i telebranchen, på at sikre branchens stemme i den offentlige debat og på at skabe løsninger, der giver størst mulig værdi for brugerne og samfundet,” meddeler organisationen.

Du kan læse mere om den nye formand hos Teleindustrien her.

EU godkender Center Danmark som ‘Digital Innovation Hub’

Center Danmark - der er nationalt grønt forskningscenter - er blevet certificeret af EU som ‘Digital Innovation Hub,’ meddeler centeret, der åbnede i 2019 som samlingssted for grøn forskning med fokus på energi og digitalisering.

“EU’s skulderklap betyder, at Center Denmark nu er godkendt som en ’one-stop-shop’, der hjælper virksomheder med at blive stærkere digitalt,” lyder det fra Center Danmark.

Som ‘hub’ kan centeret fremme samarbejdet mellem forskning og virksomheder, der arbejder med digitalisering og grøn omstilling.

Du kan læse mere om centeret og certificeringen i denne udsendte meddelelse.

Twitter fejlretter Trump for første gang - og Trump raser

Twitter har for første gang nogensinde tilføjet en fejlretning til to af præsident Donald Trumps utallige tweets i form af en markering af, at to tweets fra præsidentens hånd bør fakta-tjekkes af læserne.

Markeringerne - et lille label med et link med titlen ‘Get the facts about mail-in ballots’ - er blevet tilføjet til to tweets, hvor præsidenten fastslår, at brevstemmer [‘mail-in ballots,’ red] er præget af svindel.

Ifølge Twitter er denne påstand ikke underbygget, og den indeholder ifølge Twitter ‘potentielt misledende information om stemme-processen.’

Trump beskylder - på Twitter - nu Twitter for at blande sig i præsidentkampagnen og mener, at Twitter ‘fuldstændigt kvæler YTRINGSFRIHEDEN, og det vil jeg som præsident ikke tillade,” skriver han i et opfølgende tweet.

Apple genåbner 100 amerikanske butikker

Apple vil genåbne omkring 100 amerikanske Apple Stores, som selskabet lukkede for flere måneder siden på grund af corona-virussen.

Det sker efter, at selskabet for nogle uger siden åbnede en håndfuld butikker i de tyndt befolkede stater Alaska, Idaho og Alabama.

Selskabet meddeler, at der vil blive taget forskellige forholdsregler for at undgå smittespredning. Blandt andet vil alle, der skal ind i butikkerne, få tjekket temperatur og få udleveret masker, ligesom antallet af personer i butikkerne vil blive begrænset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.