Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'

Hitachi indfører to til tre dages fast hjemmearbejde om ugen i Japan fra april 2021.

Den japanske it-gigant vil gøre fast hjemmearbejde til 'new normal' i virksomheden fra april 2021.

Hver medarbejder vil få 3.000 yen - svarende til lidt under 200 kroner - til at købe masker og udstyr til afspritning, når de skal besøge det fysiske kontor.

Derudover vil Hitachi også hjælpe de ansatte med at købe udstyr i form af møbler og wifi til hjemmekontorerne.

Det skriver CNN.

Selvom Hitachi blot følger trenden med øget arbejde fra hjemmekontorerne, der er udbredt over store dele af af den vestlige verden, har udmeldingen alligevel vakt opsigt i Japan, der er kendt for at have en krævende arbejdskultur, hvor det er normalt at arbejde omkring 80 timer om ugen.

Konkret er Hitachis mål, at 70 procent af selskabets 23.000 japanske ansatte skal arbejde hjemme to til tre dage om ugen fra april næste år.

Læs også: PFA forbyder brug af Zoom: Se CIO Morten Bruun Steiners it-sikkerhedsplan herPremium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.