Dansk milliard-aftale med Alibaba bliver nu droppet

En dansk milliardaftale med den kinesiske e-handelsgigant Alibaba er blevet droppet. Aftalen skulle ellers have gjort det muligt for kinesiske forbrugere at købe dansk bacon over internettet.

I 2018 blev det med stor fanfare offentliggjort, at det danske slageri Danish Crown havde landet en fem år stor milliard-aftale med den kinesiske virksomhed Win-chain, der er ejet af den kinesiske it-gigant Alibaba.

Men den aftale bliver nu afbrudt efter blot to år, meddeler Danish Crown på selskabets hjemmeside.

Ved indgåelsen aftalen lød det, at den havde en minimumsværdi på 2,3 milliarder kroner over den fem årige periode.

Svinekødet skulle sælges på Winchains digitale platforme og i de fysiske supermarkeder, som Alibaba har opført i Shanghai-området.

Læs også: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Afbrydes trods klokkeklar aftale
Ifølge Danish Crown har det dog vist sig at den kinesiske virksomhed ikke har købt så meget svinekød som aftalt.

Det skyles ifølge det danske slagteri blandt andet at det Alibaba-ejede Winchain kæmper med økonomiske problemer.

”Winchain er udfordret økonomisk, så selvom vi havde en klokkeklar kontrakt, gav det ikke mening at fortsætte samarbejdet,” siger Søren Tinggaard, der er Danish Crowns direktør for retail og foodservice i Kina, i pressemeddelelsen.

Svinekødet til den Alibaba-ejede virksomhed skulle leveres fra Danish Crowns fabrik i Shanghai, der forarbejder og pakker dansk svinekød.

Selskabet oplyser, at der generelt er stor interesse for dansk svinekød fra blandt andet hoteller, restauranter og fastfood-branchen i Kina.

Alibaba blev grundlagt i 1999 af Jack Ma, der i dag er Kinas rigeste person. Selskabet har i dag mere end 117.000 ansatte på verdensplan.

Læs også: I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.