Artikel top billede

Dansk milliard-aftale med Alibaba bliver nu droppet

En dansk milliardaftale med den kinesiske e-handelsgigant Alibaba er blevet droppet. Aftalen skulle ellers have gjort det muligt for kinesiske forbrugere at købe dansk bacon over internettet.

I 2018 blev det med stor fanfare offentliggjort, at det danske slageri Danish Crown havde landet en fem år stor milliard-aftale med den kinesiske virksomhed Win-chain, der er ejet af den kinesiske it-gigant Alibaba.

Men den aftale bliver nu afbrudt efter blot to år, meddeler Danish Crown på selskabets hjemmeside.

Ved indgåelsen aftalen lød det, at den havde en minimumsværdi på 2,3 milliarder kroner over den fem årige periode.

Svinekødet skulle sælges på Winchains digitale platforme og i de fysiske supermarkeder, som Alibaba har opført i Shanghai-området.

Læs også: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Afbrydes trods klokkeklar aftale

Ifølge Danish Crown har det dog vist sig at den kinesiske virksomhed ikke har købt så meget svinekød som aftalt.

Det skyles ifølge det danske slagteri blandt andet at det Alibaba-ejede Winchain kæmper med økonomiske problemer.

”Winchain er udfordret økonomisk, så selvom vi havde en klokkeklar kontrakt, gav det ikke mening at fortsætte samarbejdet,” siger Søren Tinggaard, der er Danish Crowns direktør for retail og foodservice i Kina, i pressemeddelelsen.

Svinekødet til den Alibaba-ejede virksomhed skulle leveres fra Danish Crowns fabrik i Shanghai, der forarbejder og pakker dansk svinekød.

Selskabet oplyser, at der generelt er stor interesse for dansk svinekød fra blandt andet hoteller, restauranter og fastfood-branchen i Kina.

Alibaba blev grundlagt i 1999 af Jack Ma, der i dag er Kinas rigeste person. Selskabet har i dag mere end 117.000 ansatte på verdensplan.

Læs også: I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere