Artikel top billede

Dansk milliard-aftale med Alibaba bliver nu droppet

En dansk milliardaftale med den kinesiske e-handelsgigant Alibaba er blevet droppet. Aftalen skulle ellers have gjort det muligt for kinesiske forbrugere at købe dansk bacon over internettet.

I 2018 blev det med stor fanfare offentliggjort, at det danske slageri Danish Crown havde landet en fem år stor milliard-aftale med den kinesiske virksomhed Win-chain, der er ejet af den kinesiske it-gigant Alibaba.

Men den aftale bliver nu afbrudt efter blot to år, meddeler Danish Crown på selskabets hjemmeside.

Ved indgåelsen aftalen lød det, at den havde en minimumsværdi på 2,3 milliarder kroner over den fem årige periode.

Svinekødet skulle sælges på Winchains digitale platforme og i de fysiske supermarkeder, som Alibaba har opført i Shanghai-området.

Læs også: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Afbrydes trods klokkeklar aftale

Ifølge Danish Crown har det dog vist sig at den kinesiske virksomhed ikke har købt så meget svinekød som aftalt.

Det skyles ifølge det danske slagteri blandt andet at det Alibaba-ejede Winchain kæmper med økonomiske problemer.

”Winchain er udfordret økonomisk, så selvom vi havde en klokkeklar kontrakt, gav det ikke mening at fortsætte samarbejdet,” siger Søren Tinggaard, der er Danish Crowns direktør for retail og foodservice i Kina, i pressemeddelelsen.

Svinekødet til den Alibaba-ejede virksomhed skulle leveres fra Danish Crowns fabrik i Shanghai, der forarbejder og pakker dansk svinekød.

Selskabet oplyser, at der generelt er stor interesse for dansk svinekød fra blandt andet hoteller, restauranter og fastfood-branchen i Kina.

Alibaba blev grundlagt i 1999 af Jack Ma, der i dag er Kinas rigeste person. Selskabet har i dag mere end 117.000 ansatte på verdensplan.

Læs også: I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere