Artikel top billede

Hackere udnytter coronakrisen: Sender falske og ondsindede jobansøgninger

Over de seneste par måneder er der sket en fordobling i antallet af ondsindede dokumenter i CV-format, som hackerne i stigende grad forsøger at bruge til økonomisk kriminalitet. Det viser en ny rapport fra it-sikkerhedsfirma.

Hackere har over de seneste par måneder udnyttet den stigende arbejdsløshed og sendt phising-mails under dække af en jobansøgning til en lang række virksomheder fra hele verden.

Det viser en rapport fra cybersikkerheds-leverandøren Check Point Software Technologies.

Emnefeltet lyder blandt andet "Applying for a job", hvor hackerne via et vedhæftet CV er på jagt efter at få ofrene til at opgive bankkoder, der gør det muligt at foretage ulovlige økonomiske transaktioner.

Antallet af ondsindede dokumenter i CV-format er ifølge rapporten fordoblet, hvor en ud af hver 450 identificerede dokumenter relaterer sig til et CV.

De falske og ondsindede CV'er er vedhæftet i Microsoft Excel-format, og når de åbnes, bliver man bedt om at aktivere indhold. Herefter bliver enheden inficeret med en ZLoader-malware, en bank-malware, designet til at stjæle legitimationsoplysninger og andre private oplysninger fra brugere af målrettede finansielle institutioner.

Malwaren kan også stjæle adgangskoder og cookies, der er gemt i offerets webbrowsere.

Læs også: Her er den største trussel mod it-sikkerheden under coronakrisen: ”Man afgiver en stor del af kontrol, når folk arbejder hjemme”

Hackernes forsøg på at snyde sig til økonomiske gevinster er et eksempel på, hvordan hackere hele tiden forsøger at finde nye angrebsmetoder.

"Mens arbejdsløsheden stiger, arbejder cyberkriminelle hårdt bag kulissen og finder nye måder at ramme os på. De bruger CV'er for at få dyrebare oplysninger, især når det drejer sig om penge og banker. Jeg opfordrer kraftigt alle, der åbner en e-mail med et CV vedhæftet, til at tænke sig godt om. Det kan meget vel blive, at du kommer til at fortryde," lyder det fra Omer Dembinsky, direktør for data intelligens hos Check Point.

Knap 175.000 danskere er per 6. juni meldt ledige, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere