Tre års fængsel for at sætte ild til 4G-mobilmast: 47-årig far frygtede coronasmitte fra 5G

En engelsk familiefar er netop blevet fængslet i tre år for at sætte ild til en mobilmast i Liverpool-området. Manden var dybt involveret i udvikling af konspirationsteorier om en direkte sammenhæng mellem 5G og coronasmitte. Desværre var det en 4G-mast, han gjorde kål på.

47-årige Michael Whitty er blevet afsløret som manden bag nedbrændingen af en mobilmast i Liverpool-området 5. april i år.

Nu er familiefaren med tre børn, som har tilstået, netop blevet dømt til tre års fængsel i sagen. Det skriver The Register.

På brandstedet fandt man blandt andet et par halvt brændte handsker, som indeholdt DNA fra Michael Whitty.

Whitty blev arresteret 17. april.

Politiets undersøgelser af Michael Whittys telefon viste efterfølgende, at han var dybt involveret i langvarige konspirationsteoretiske diskussioner på nettet med ligesindede om sammenhængen mellem udstråling fra 5G-master og coronaepidemien.

Manden havde dog ikke gjort sig den ulejlighed at undersøge, om den mast, han satte ild til, rent faktisk var en 5G-mast.

Målet for Whittys nedbrænding viste sig at være en 4G-mast ejet af Vodafone.

Retten i Liverpool lægger i sin dom vægt på, at Michael Whitty havde udvist en høj grad af planlægning og forsæt, selv om han også angrer sin forbrydelse.

Vodafone er svært tilfreds med dommen og beklager, at branden ramte mobilinfrastruktur på et tidspunkt, hvor kunderne mest havde brug for mobilforbindelser.

The Register skriver, at en forbløffende række semi-kendte i Storbritannien i den senere tid har understøttet teorierne om, at der er en direkte sammenhæng mellem 5G-mobilstråling og udbredelsen af corona.

Storbritannien blev ramt af en bølge af mobilmast-afbrændinger i løbet af april.

Det kan du læse mere om her: Aktivister angriber og sætter ild til britiske 5G-master: Mener 5G er skyld i corona-virus

og her:

Angrebene mod britiske 5G-master fortsætter: 20 nye ildpåsættelser i påsken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.