Artikel top billede

Tre års fængsel for at sætte ild til 4G-mobilmast: 47-årig far frygtede coronasmitte fra 5G

En engelsk familiefar er netop blevet fængslet i tre år for at sætte ild til en mobilmast i Liverpool-området. Manden var dybt involveret i udvikling af konspirationsteorier om en direkte sammenhæng mellem 5G og coronasmitte. Desværre var det en 4G-mast, han gjorde kål på.

47-årige Michael Whitty er blevet afsløret som manden bag nedbrændingen af en mobilmast i Liverpool-området 5. april i år.

Nu er familiefaren med tre børn, som har tilstået, netop blevet dømt til tre års fængsel i sagen. Det skriver The Register.

På brandstedet fandt man blandt andet et par halvt brændte handsker, som indeholdt DNA fra Michael Whitty.

Whitty blev arresteret 17. april.

Politiets undersøgelser af Michael Whittys telefon viste efterfølgende, at han var dybt involveret i langvarige konspirationsteoretiske diskussioner på nettet med ligesindede om sammenhængen mellem udstråling fra 5G-master og coronaepidemien.

Manden havde dog ikke gjort sig den ulejlighed at undersøge, om den mast, han satte ild til, rent faktisk var en 5G-mast.

Målet for Whittys nedbrænding viste sig at være en 4G-mast ejet af Vodafone.

Retten i Liverpool lægger i sin dom vægt på, at Michael Whitty havde udvist en høj grad af planlægning og forsæt, selv om han også angrer sin forbrydelse.

Vodafone er svært tilfreds med dommen og beklager, at branden ramte mobilinfrastruktur på et tidspunkt, hvor kunderne mest havde brug for mobilforbindelser.

The Register skriver, at en forbløffende række semi-kendte i Storbritannien i den senere tid har understøttet teorierne om, at der er en direkte sammenhæng mellem 5G-mobilstråling og udbredelsen af corona.

Storbritannien blev ramt af en bølge af mobilmast-afbrændinger i løbet af april.

Det kan du læse mere om her: Aktivister angriber og sætter ild til britiske 5G-master: Mener 5G er skyld i corona-virus

og her:

Angrebene mod britiske 5G-master fortsætter: 20 nye ildpåsættelser i påsken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere