Artikel top billede

De tre nye helte repræsenterer hver deres egen spillestil, men hvis du kan huske den første Robocop-film fra 80’erne bliver det dog svært at vælge andre helte.
Foto: Netherrealm Studios.

Mortal Kombat 11 - Aftermath anmeldelse: Detroits største helt melder sig klar til kamp

Mortal Kombat 11 har fået sig en udvidelse med mere historie og flere figurer at mestre – selveste Robocop er en af dem.

For lidt mere end et år siden fortalte vi her på siden om det nyeste Mortal Kombat, og om hvordan det på bedste vis igen viste alle de kvaliteter som kampspillene fra Netherrealms Studios efterhånden er blevet kendt for.

Her var masser af indhold, masser af hemmelige bonusser og et solidt kampsystem som på en og samme gang var velkendt men stadig havde plads til små innovationer hist og her. Det hele blev samlet af en historie der var som taget ud af 80’erners bedste B-film og leveret med fabelagtigt karikeret skuespil.

Men trods at den dygtige udvikler har haft for vane at skifte fokus mellem Mortal Kombat og Injustice-serierne, er rytmen blevet brudt en smule ved at det nu er blevet til en udvidelsespakke til Mortal Kombat, der denne gang har fået eftertitlen ”Aftermath”.

De forventelige opdateringer er naturligvis en del af pakken, og derfor vil alle fans kunne se frem til den mest velsmurte udgave af spillet til dato, med en balance der er blevet finjusteret gennem alle de patches som udvikleren har fyldt på med siden den oprindelige udgivelse. En komplet eliminering af fejl og balance-problemer er det ikke blevet til, men det hele fungerer langt bedre end eksempelvis den problemfyldte PC-lancering af Injustice 2.

Langt mere håndgribelig er dog at der også er blevet fyldt på med en ny historie, der i cirka fire timers spilletid igen formår at involvere størstedelen af karaktergalleriet i en ny kamp på liv og død.

Læs også: Efter at have prøvekørt Google Stadia er jeg ikke i tvivl: Bliver en bekymring for konsolmagerne fra Nintendo, Microsoft og Sony

Det hele er lige så storslået opsat som altid, med alle de actionsekvenser og one-liners som man kunne håbe på. Det er også her man får lov at opleve ærkeskurken Shang Tsung i storform, hvilket i høj grad skyldes at udvikleren har givet rollen til skuespilleren Cary Tagawa der udfører den så godt, at man må overveje om ikke rollen oprindeligt har været lavet med ham i tankerne.

Den største nyhed (hvis man vælger at betale for udvidelsen) er dog at det er blevet til tre nye figurer.

Fujin er en vejrgud der ved vejr-manipulation både kan slynge sig selv og sine modstandere rundt. Af de tre nye figurer virker han med længder som den mest friske at spille, og gør brug af nye teknikker, kombination og timing som ikke tidligere har været en del af serien. Sheeva er arvtageren til figurer som Goro og Kintaro, der med sine fire arme og enorme størrelse, gør sig bedst i nærkamp hvor stor skade kan forvoldes på kort tid.

Den uomtvisteligt bedste tilføjelse til Aftermath er dog den tredje figur: Robocop. Paul Verhoevens mesterværk af at actionbrag fra 1987, introducerede alle filmfans fra den generation, for Alex J. Murphy der efter et makabert sammenstød med Detroits værste bande, blev genoplivet som cyborgen Robocop.

Her kunne man måske frygte at der var tale om en hurtig inklusion for at sikre sig lidt ekstra fans og overskrifter, men det står hurtigt tydelig at Netherrealms har taget OCP’s fineste produkt ekstremt seriøst.

Gengivelsen af Robocop er således baseret på designet fra den oprindelige film, trods at han dog har fået tilføjet en del ekstras for at kunne følge med resten af figur-sortimentet i spillet.

Det der vil få smilet frem hos de største fans, er dog at udvikleren har fået Peter Weller, den oprindelige Robocop-skuespiller, til både at lade sit udseende scanne til figuren, samt til at indtale alt dialog som cyborg-helten – det er ren kræs for fans der ellers ikke har kunnet opleve Weller i rollen siden 1990.

I spilregi gør Robocop sig bedst på distance og trods at han ikke er den mest balancerede figur som spillet har at byde på, er hans interaktioner med de andre figurer og de mange film-referencer (hvem sagde ED-209) nok til at han hver gang er et sikkert valg.

Aftermath er en solid udvidelse og er særlig attraktiv hvis man kan lide series fornøjelige historie eller blot er en Robocop-fan. Særligt sidstnævnte bør ikke undervurderes, for det her er så absolut den bedste version af helten siden den oprindelige film.

Læs også: Anmeldelse: Mortal Kombat har aldrig været mere brutalt end nu

Desværre kommer det hele med en pris (39,99€) der er høj nok til at man godt kunne have ønsket sig endnu mere originalt indhold, eller blot flere varianter af det der var med i originalspillet.