Apple giver sin Macbook Pro 16 en mærkbar overhaling: Prisen bliver dog derefter

Apple overhaler både sin Macbook Pro 16 og sin Mac Pro maskiner.

Med blot få dage til Apples årlige WWDC-udviklerevent skydes i gang, indleder Apple, hvad der ser ud til at blive en større software- og hardware-kavalkade med interessante opdateringer til sine Pro-maskiner.

Første overhaling kommer til selskabets største Macbook Pro model, den med 16 tommer skærm, som fremover kan ekviperes med et grafikkort der kan matche det store flotte lærred.

I stedet for at vælge et Radeon Pro 5300M eller 5500M som grafikkort, kan der nu spenderes hele 7.200 kroner over basisprisen, hvilket udløser et Radeon Pro 5600M grafikkort med otte gb af den særlige HBM2 hukommelse.

Ifølge Apple rækker det til at løfte ydelsen med 75 procent, når grafisk tunge opgaver skal løftes.

Den nye udstyrsmulighed gør, at en fuldt ud ekviperet Macbook Pro 16 løber op over 60.000 kroner, når den udstyres med blandt andet otte tb lager og 64 gb ram.

En anden overhaling i Apples portefølje er mere subtil og kommer til Mac Pro maskinerne, som fremover får mulighed for at få et mere modulær ssd-lager, som brugeren selv kan udskifte eller opgradere med enten et, to, fire eller otte tb moduler.

Se også: Macbook Pro 13 årgang 2020 til test: Småkedelig, men frygtelig effektiv og pålidelig

Mere hardware- og software-nyt på vej
Mens Apple for nyligt har overhalet sin Pro-serie fra iPad Pro, Macbook Pro 13 og nu de dyreste Pro-maskiner, tegner næste uges WWDC-messe til at blive fuld af hardware-nyheder.

Verserende rygter går ifølge mediet Macrumors på, at Apple vil løfte sløret for en helt ny ARM-baseret Macbook med 12” skærm, mens iMac-maskinerne står overfor en modernisering af deres design samtidig med at ny prisvenlig 23 tommers iMac forventes at debutere, når WWDC skydes i gang 22. juni.

Ud over hardware-nyhederne, danner WWDC-messen som vanligt rammen om Apples introduktion af nye versioner af sine styresystemer som iOS, iPadOS, MacOS, WatchOS og TvOS.

Læs også: Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Top-CIO Mads Madsbjerg lander topjob i Novo Nordisk efter fyring fra FLSmidth for et år siden
Mads Madsbjerg Hansen lander topstilling i Novo Nordisk, efter han i fjor blev fyret som CIO i cementgiganten FLSmidth.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.