Artikel top billede

Apple giver sin Macbook Pro 16 en mærkbar overhaling: Prisen bliver dog derefter

Apple overhaler både sin Macbook Pro 16 og sin Mac Pro maskiner.

Med blot få dage til Apples årlige WWDC-udviklerevent skydes i gang, indleder Apple, hvad der ser ud til at blive en større software- og hardware-kavalkade med interessante opdateringer til sine Pro-maskiner.

Første overhaling kommer til selskabets største Macbook Pro model, den med 16 tommer skærm, som fremover kan ekviperes med et grafikkort der kan matche det store flotte lærred.

I stedet for at vælge et Radeon Pro 5300M eller 5500M som grafikkort, kan der nu spenderes hele 7.200 kroner over basisprisen, hvilket udløser et Radeon Pro 5600M grafikkort med otte gb af den særlige HBM2 hukommelse.

Ifølge Apple rækker det til at løfte ydelsen med 75 procent, når grafisk tunge opgaver skal løftes.

Den nye udstyrsmulighed gør, at en fuldt ud ekviperet Macbook Pro 16 løber op over 60.000 kroner, når den udstyres med blandt andet otte tb lager og 64 gb ram.

En anden overhaling i Apples portefølje er mere subtil og kommer til Mac Pro maskinerne, som fremover får mulighed for at få et mere modulær ssd-lager, som brugeren selv kan udskifte eller opgradere med enten et, to, fire eller otte tb moduler.

Se også: Macbook Pro 13 årgang 2020 til test: Småkedelig, men frygtelig effektiv og pålidelig

Mere hardware- og software-nyt på vej

Mens Apple for nyligt har overhalet sin Pro-serie fra iPad Pro, Macbook Pro 13 og nu de dyreste Pro-maskiner, tegner næste uges WWDC-messe til at blive fuld af hardware-nyheder.

Verserende rygter går ifølge mediet Macrumors på, at Apple vil løfte sløret for en helt ny ARM-baseret Macbook med 12” skærm, mens iMac-maskinerne står overfor en modernisering af deres design samtidig med at ny prisvenlig 23 tommers iMac forventes at debutere, når WWDC skydes i gang 22. juni.

Ud over hardware-nyhederne, danner WWDC-messen som vanligt rammen om Apples introduktion af nye versioner af sine styresystemer som iOS, iPadOS, MacOS, WatchOS og TvOS.

Læs også: Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere