Artikel top billede

Nu er Tyskland klar med corona-app: “Det er et stort skridt i bekæmpelsen af smitten”

I Tyskland har myndighederne netop lanceret den officielle smittesporings-app Corona-Virus-Warn-App, der er baseret på Apple og Googles API.

Tyskland har netop lanceret den første udgave af landets officielle smitte-app Coronavirus-Warn App, der er baseret på Google og Apples API.

Det skriver den tyske avis Welt.

Det ventes at Danmark i løbet af denne måned vil lancere en lignende app, der kan advare brugere, hvis de har været i kontakt med en anden bruger af appen, som er blevet bekræftet smittet med corona-virus.

Den tyske politiker Helge Braun, der er minister for særlige opgaver og under coronakrisen har stået for koordinere indsatsen mellem den tyske regering og landets delstater, opfordrer alle borgere til at downloade appen.

“Det er lille skridt for alle at downloade og bruge appen, men det er stort skridt i bekæmpelsen af smitten,” sagde han ved lanceringen af appen i Berlin tirsdag.

App er vigtig netop nu

Den tyske sundhedsminister Jens Spahn understreger ligeledes, at det netop i den nuværende fase af pandemien er meget vigtig at downloade appen.

“Det handler nu om at forhindre en mulig anden pandemibølge,” sagde han og tilføjede

“Vi er i en fase, hvor folk har flere kontakter og hvor ferietiden begynder. Derfor er det vigtigt at vi kan opdage smittekæder meget lettere og hurtigere.”

Den tyske app er ligesom det bliver tilfældet med den kommende danske app baseret på Google og Apples API.

Det betyder blandt andet, at alle data bliver opbevaret decentralt på brugernes egne telefoner og at myndighederne dermed ikke kan få indsigt i data fra appen.

Læs også: Amerikanske stater fravælger Apple og Googles corona-apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere