Ny sikkerhedsstandard for NemLog-in bliver forsinket

Sikkerhedsstandarden NSIS 2.0, der bliver den nye standard for brugen af NemLog-in, bliver først klar i 2021, melder Kombit.

Udrulningen af sikkerhedsstandarden NSIS 2.0, der skal sikre tilliden på tværs af offentlige systemer, når en brugers identitet skal verificeres, bliver udskudt til 2021.

Det skriver Kombit i en meddelelse.

Den nye standard indfører et ekstra lag af sikkerhed, som skal forebygge uretmæssig adgang til systemer og data i de offentlige forvaltninger og skulle have være rullet ud mod slutningen af 2020.

Her planlægges NemLog-in 3 nemlig at gå i luften, hvor NSIS 2.0 skal være den nye offentlige standard for brugen af NemLog-in.

Komit skriver, at udskydelsen bør være så forholdsmæssig kort, at det ikke vil lede til væsentlige konsekvenser for kommunerne, der står over for en opgradering af den såkaldte fælleskommunale Adgangstyring for Brugere.

Læs også: Siger farvel: NNIT overdrager stor NemLogin-opgave til ny leverandør

Kombit skal afklare brugen af løsning fra internationale udbydere
Udskydelsen af sikkerhedsstandard sker, da det er besluttet, at den nye standard skulle inkludere et tekniske hardware-modul, som vil kræve en større investering for Kombit og kommunerne.

Sidenhen har man dog fundet det sandsynligt, at løsningen i stedet kan baseres på ydelser fra større internationale leverandører som eksempelvis Amazon eller Microsoft.

Derfor er Kombit gået i gang med at undersøge navnlig sikkerhedsaspekter ved en sådan løsning via en tredjepart.

Kombit oplyser, at det vil holde kommunerne orienteret om fremdriften frem mod idriftsættelsen af NSIS 2.0 på den fælleskommunale Adgangsstyring for Brugere.

Læs også: Stor økonomiaftale skal bane vejen for nye it-projekter: Nu er 13 nye kommunale projekter med kunstig intelligens på vejPremium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.