Artikel top billede

Annie Stahel, CIO for Danmarks Statistik. Foto: Christoffer Lund-Hansen. (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"

Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på hvordan Danmarkx Statistik skifter til en række open source-platforme for at spare på licensudgifter fra Oracle og SAS Instute
  • Se det årlige it-budget for Danmarks Statistik
  • Find ud af hvor stor en del af budgettet der går til it-lønningerne
  • Læs om de nye open source-platforme
  • Tjek det årlige sparekrav på licensbetalinger hos Danmarks Statistik
851
4:15 min
Danmarks Statistik har over de senere år været underlagt en række sparekrav.

Og Annie Stahel, CIO hos Danmarks Statistik, har også kastet sig over licensudgifterne for at finde besparelser.

It-organisationen hos Danmarks Statistik er nemlig blevet underlagt et mål om, at der skal spares mellem 0,8 og 1 million kroner om året i licensbetalinger.

Derfor er de tre største it-leverandører hos Danmarks Statistik, Oracle, SAS Institute og Microsoft, blevet gået efter i sømmene.

Det tjek har ført til, at Danmarks Statistik i højere grad vil bruge billigere open source-platforme fremfor de traditionelle leverandører.

Det fortæller Annie Stahel til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter