Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Twitter blev onsdag ramt af det største cyberangreb på selskabet nogensinde. Kriminelle lokkede Twitteransatte til at give dem adgang til interne systemer, og det udnyttede de straks til et kæmpe Bitcoin-fupnummer, hvor Joe Biden, Bill Gates, Barack Obama og en masse andre højtprofilerede amerikanere øjensynligt bad deres følgere sende Bitcoins til en bestemt adresse.

Twitter - præsident Trumps foretrukne kommunikationskanal - blev onsdag eftermiddag lokal tid ramt af det største hackerangreb, som selskabet nogensinde har oplevet.

Kriminelle fik lokket flere Twitteransatte til at give dem adgang til selskabets interne systemer, og det blev brugt til et kæmpe fupnummer, hvor dusinvis af virkelig højtprofilerede amerikaneres Twitterprofiler blev overtaget af hackerne. Det skriver CNBC.

Elon Musk, manden bag Tesla og meget andet, blev som den første ramt. Fra hans Twitterprofil kom der et tweet, som fortalte, at hvis man sendte et beløb til en bestemt Bitcoin-adresse, ville han sende afsenderen det dobbelte beløb tilbage.

Derefter kom der tilsvarende Tweets fra de officielle Twitterkonti tilhørende Barack Obama, Jeff Bezos, Bill Gates, Joe Biden og en sværm af andre i den absolutte VIP-klasse.

Også folk som Warren Buffet, Kim Kardashian og Mike Bloomberg blev ramt af angrebet, og det samme gjaldt Apples officielle Twitterkonto, som ellers kun hidtil har været brugt til tweete om Appleannoncer.

Hackerne overtog onsdag også en masse Twitterkonti med tilknytning til Bitcoin, som pludselig alle samme linkede til et phishingsite kaldet CryptoForHealth.

Twitter har lagt sig fladt ned og beklager dybt det skete. Alle de hackede konti blev lukket ned i et par timer og er nu tilbage i hænderne på de rette ejermænd. Twitter-aktien faldt 3 procent på grund af affæren.

En sikkerhedsekspert siger til CNBC, at man skal være heldig, at de kriminelle gik efter penge og ikke efter at skabe kaos og ødelæggelser.Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.