Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Twitter blev onsdag ramt af det største cyberangreb på selskabet nogensinde. Kriminelle lokkede Twitteransatte til at give dem adgang til interne systemer, og det udnyttede de straks til et kæmpe Bitcoin-fupnummer, hvor Joe Biden, Bill Gates, Barack Obama og en masse andre højtprofilerede amerikanere øjensynligt bad deres følgere sende Bitcoins til en bestemt adresse.

Twitter - præsident Trumps foretrukne kommunikationskanal - blev onsdag eftermiddag lokal tid ramt af det største hackerangreb, som selskabet nogensinde har oplevet.

Kriminelle fik lokket flere Twitteransatte til at give dem adgang til selskabets interne systemer, og det blev brugt til et kæmpe fupnummer, hvor dusinvis af virkelig højtprofilerede amerikaneres Twitterprofiler blev overtaget af hackerne. Det skriver CNBC.

Elon Musk, manden bag Tesla og meget andet, blev som den første ramt. Fra hans Twitterprofil kom der et tweet, som fortalte, at hvis man sendte et beløb til en bestemt Bitcoin-adresse, ville han sende afsenderen det dobbelte beløb tilbage.

Derefter kom der tilsvarende Tweets fra de officielle Twitterkonti tilhørende Barack Obama, Jeff Bezos, Bill Gates, Joe Biden og en sværm af andre i den absolutte VIP-klasse.

Også folk som Warren Buffet, Kim Kardashian og Mike Bloomberg blev ramt af angrebet, og det samme gjaldt Apples officielle Twitterkonto, som ellers kun hidtil har været brugt til tweete om Appleannoncer.

Hackerne overtog onsdag også en masse Twitterkonti med tilknytning til Bitcoin, som pludselig alle samme linkede til et phishingsite kaldet CryptoForHealth.

Twitter har lagt sig fladt ned og beklager dybt det skete. Alle de hackede konti blev lukket ned i et par timer og er nu tilbage i hænderne på de rette ejermænd. Twitter-aktien faldt 3 procent på grund af affæren.

En sikkerhedsekspert siger til CNBC, at man skal være heldig, at de kriminelle gik efter penge og ikke efter at skabe kaos og ødelæggelser.


mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.