(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon sætter salgs-rekord: Har aldrig skovlet så mange penge ind i sin 26-årige historie

Amazon har aldrig i sin 26-årige historie tjent så mange penge som i de seneste tre måneder, hvor Covid-19 har hærget.

Aldrig nogensinde har Amazon haft så stort et overskud, som det har været tilfældet i de seneste tre måneder, og det siger ikke så lidt, når vi taler om en af verdens allerstørste og mest profitable selskaber.

Amazons nye kvartals-regnskab viser, at selskabet i seneste kvartal - der er dets andet regnskabskvartal - landede et overskud på 5,2 milliarder dollar.

Det svarer til en fordobling i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsindtjeningen er steget med 87 procent til 5,8 milliarder dollar, mens omsætningen er steget med 40 procent til 88,9 milliarder dollar.

Fremgangen skyldes ikke mindst corona-krisen, der har fået forbrugerne til at strømme til Amazons e-handelsportal.

Selskabet har siden nytår opmandet kraftigt på dets store lagre, hvortil det globalt har hyret 175.000 nye medarbejdere for at følge med efterspørgslen.

“Det har været endnu et meget usædvanligt kvartal,” siger topchef Jeff Bezos, hvis ejerandel på 11 procent af Amazon har gjort ham til verdens rigeste menneske.

Regnskabet viser, at Amazons omsætning på det amerikanske hjemmemarked er steget med 44 procent, mens omsætningen i lande uden for USA samlet set er steget med knap 39 procent.

AWS’ omsætning er steget med 29 procent. Amazon Web Services er fortsat det mindste forretnings-område for Amazon, hvis e-handelsplatform alene i USA omsætter for næsten fem gange så meget som AWS globalt.

Til gengæld er indtjeningen for AWS betydeligt større end Amazons samlede e-handel, der i sagens natur har langt større omkostninger til lagre, mandskab og håndtering af produkter.

AWS landede i kvartalet således et overskud på 3,3 milliarder dollar, mens den samlede e-handel for Amazon landede et overskud på 2,5 milliarder dollar.

Du kan læse mere om Amazons regnskab i den ret udførlige regnskabs-meddelelse fra selskabet, som du finder her.


Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.