Artikel top billede

Photo by Josh Appel on Unsplash

Nedgang i offentlige it-investeringer venter forude - men dog kun kortvarigt

De offentlige it-investeringer verden over falder, viser ny opgørelse.

De offentlige it-investeringer på globalt plan i 2020 vil falde til 438 milliarder dollar, hvilket er en nedgang på 0,6 procent i forhold til 2019.

Det forudser analysehuset Gartner i en ny analyse,

Ifølge Gartner vil de samlede globale it-enterprise-investeringer på tværs af sektorer i 2020 lande på 2,7 trillioner, hvilket er nedgang på hele otte procent.

Når de offentlige it-investeringer rammes af en væsentligt mindre nedgang end resten af enterprise-markedet, vurderer Gartner, at det skyldes at de offentlige myndigheder over hele verden gennem den seneste tid har investeret i nye it-løsninger, der er relateret til Covid-19-pandemien.

Læs også: Sådan er it-budgetterne blevet ramt af coronakrisen: "Alle kunder handler og prioriterer forskelligt"

Venter investeringsfremgang i 2021

I løbet af 2021 forudser Gartner desuden, at de offentlige it-investeringer vil stige med 3,5 procent.

”Offentlige organisationer accellerer i øjeblikket it-investeringer, der er relateret til digitale selvbetjeningsløsninger, sundhedsløsninger, sociale ydelser og efteruddannelse af personer, familier og virksomheder, der er ramt af covid-19,” lyder det fra Irma Fabular, research-direktør hos Gartner, ifølge en pressemeddelelse.

Investeringer i sygdomsovervågning

Ifølge Gartner ventes det også, at de offentlige myndigheder i den kommende tid vil investere i løsninger, der skal bidrage til sygdomsovervågninger.

Gartner forventer, at de offentlige investeringer i it services som det eneste område vil stige meget svagt i 2020. Til gengæld ventes de offentlige investeringer i datacentre og nye enheder at falde med henholdsvis 7,2 og 8,3 procent.

I 2021 forudser Gartner til gengæld at de offentlige investeringer stiger på alle områder bortset fra investeringer i interne it-tjenester.

Gartner forudser den største vækst på software-området, hvor investeringerne vil vokse med 8,2 procent, mens investeringer i it-services og datacentre vil vokse med henholdsvis 3,6 og 3,5 procent.

Læs også: Gartner: Corona får salget af pc'er, smartphones og tablets til at falde kraftigt i 2020