Photo by Josh Appel on Unsplash

Nedgang i offentlige it-investeringer venter forude - men dog kun kortvarigt

De offentlige it-investeringer verden over falder, viser ny opgørelse.

De offentlige it-investeringer på globalt plan i 2020 vil falde til 438 milliarder dollar, hvilket er en nedgang på 0,6 procent i forhold til 2019.

Det forudser analysehuset Gartner i en ny analyse,

Ifølge Gartner vil de samlede globale it-enterprise-investeringer på tværs af sektorer i 2020 lande på 2,7 trillioner, hvilket er nedgang på hele otte procent.

Når de offentlige it-investeringer rammes af en væsentligt mindre nedgang end resten af enterprise-markedet, vurderer Gartner, at det skyldes at de offentlige myndigheder over hele verden gennem den seneste tid har investeret i nye it-løsninger, der er relateret til Covid-19-pandemien.

Læs også: Sådan er it-budgetterne blevet ramt af coronakrisen: "Alle kunder handler og prioriterer forskelligt"

Venter investeringsfremgang i 2021
I løbet af 2021 forudser Gartner desuden, at de offentlige it-investeringer vil stige med 3,5 procent.

”Offentlige organisationer accellerer i øjeblikket it-investeringer, der er relateret til digitale selvbetjeningsløsninger, sundhedsløsninger, sociale ydelser og efteruddannelse af personer, familier og virksomheder, der er ramt af covid-19,” lyder det fra Irma Fabular, research-direktør hos Gartner, ifølge en pressemeddelelse.

Investeringer i sygdomsovervågning
Ifølge Gartner ventes det også, at de offentlige myndigheder i den kommende tid vil investere i løsninger, der skal bidrage til sygdomsovervågninger.

Gartner forventer, at de offentlige investeringer i it services som det eneste område vil stige meget svagt i 2020. Til gengæld ventes de offentlige investeringer i datacentre og nye enheder at falde med henholdsvis 7,2 og 8,3 procent.

I 2021 forudser Gartner til gengæld at de offentlige investeringer stiger på alle områder bortset fra investeringer i interne it-tjenester.

Gartner forudser den største vækst på software-området, hvor investeringerne vil vokse med 8,2 procent, mens investeringer i it-services og datacentre vil vokse med henholdsvis 3,6 og 3,5 procent.

Læs også: Gartner: Corona får salget af pc'er, smartphones og tablets til at falde kraftigt i 2020


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.