Artikel top billede

USA lokker hackere med stor dusør: Kan I hacke vores satellitter?

Det amerikanske flyvevåben kommer med en udfordring og kæmpedusør til klodens elitehackere.

Den flyvende gren af det amerikanske forsvar, US Air Force, lokker nu med en udfordring til klodens etiske hackere: Kan I hacke jer vej ind til vores satelitter?

Under overskriften ’Hack the Air Force’, lader det amerikanske militær op til at lade udvalgte sikkerhedseksperter gøre forsøget, skriver Wired.

Skal overtage satellit

Gruppen af udvalgte elite-hackere får til opgave at angribe en til opgaven særligt konstrueret satellit, hvor målet bliver at overtage enten en satellit eller den tilhørende grundstation og få kameraet til at affotografere månen.

Initiativet springer ud af et partnerskab mellem sikkerhedsselskabet HackerOne samt Pentagons cyberforsvarsenhed ’Defense Digital Service’.

Gruppen har tidligere udbetalt en dusør på i alt 130.000 dollars, næsten 900.000 kroner, til en hacker-gruppe som i december 2018 kunne finde frem til 120 sårbarheder i det amerikanske luftvåbens F-15 kampfly.

Hackerforsøget vil foregå under hackerkonferencen Def Con i 2020.

Læs også: På vej ud i rummet: Amazon ansøger om tilladelse til at opsende 3.236 satelliter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere