Artikel top billede

(Foto: © Ondine Goldswain /)

Storbank undersøges af datamyndighed: Anklages for at overvåge ansatte

Datamyndighederne i Storbritannien undersøger storbanken Barclays for at bruge analysesoftware til overvåge de ansatte.

De britiske datamyndigheder, ICO, undersøger nu storbanken Barclays for at overvåge sine ansatte.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Datamyndighederne tager sagen op efter, at beskyldningerne om overvågning af bankens personale dukkede op medierne tidligere på året.

Her beskrev britiske medier at banken gjorde brug af analysesoftware fra virksomheden Sapience, der ved at overvåge de ansatte computere kan oplyse arbejdsgiveren om den ansatte effektivitet og arbejdsmønstre.

“Folk forventer, at deres privatliv også er privat ligesom, at de også har en forventning om, at de har ret til en vis grad af privatliv på deres arbejdsplads,” siger en talsperson for ICO til Reuters.

Ansatte bør informeres

Talspersonen påpeger ligeledes overfor Reuters, at hvis arbejdsgivere skal overvåge de ansatte, så bør de ansatte informeres om det,

“Hvis organisationerne vil overvåge de ansatte, så bør der var klarhed om formålet og hvilke fordele der er forbundet med det. Organisationer bør også sikre sig, at de ansatte er klar over hvordan og i hvilket omfang de bliver overvåget,” tilføjer talspersonen.

I 2017 blev Barclays ifølge Reuters ligeledes kritiseret for at bruge et system ved navn OpenEye, der registrerede hvor længe de ansatte sad ved deres skriveborde.

Læs også: EU-dom rejser en række nye GDPR-spørgsmål - Datatilsynet skal nu igang med klarlægning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere