Artikel top billede

Storbank undersøges af datamyndighed: Anklages for at overvåge ansatte

Datamyndighederne i Storbritannien undersøger storbanken Barclays for at bruge analysesoftware til overvåge de ansatte.

De britiske datamyndigheder, ICO, undersøger nu storbanken Barclays for at overvåge sine ansatte.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Datamyndighederne tager sagen op efter, at beskyldningerne om overvågning af bankens personale dukkede op medierne tidligere på året.

Her beskrev britiske medier at banken gjorde brug af analysesoftware fra virksomheden Sapience, der ved at overvåge de ansatte computere kan oplyse arbejdsgiveren om den ansatte effektivitet og arbejdsmønstre.

“Folk forventer, at deres privatliv også er privat ligesom, at de også har en forventning om, at de har ret til en vis grad af privatliv på deres arbejdsplads,” siger en talsperson for ICO til Reuters.

Ansatte bør informeres

Talspersonen påpeger ligeledes overfor Reuters, at hvis arbejdsgivere skal overvåge de ansatte, så bør de ansatte informeres om det,

“Hvis organisationerne vil overvåge de ansatte, så bør der var klarhed om formålet og hvilke fordele der er forbundet med det. Organisationer bør også sikre sig, at de ansatte er klar over hvordan og i hvilket omfang de bliver overvåget,” tilføjer talspersonen.

I 2017 blev Barclays ifølge Reuters ligeledes kritiseret for at bruge et system ved navn OpenEye, der registrerede hvor længe de ansatte sad ved deres skriveborde.

Læs også: EU-dom rejser en række nye GDPR-spørgsmål - Datatilsynet skal nu igang med klarlægning
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere