Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Danske erhvervsfolk har tjent styrtende på tech-investeringer

Fonden Founders har siden 2012 investeret en halv milliard kroner i tech-virksomheder. I dag er den investering næsten blevet fordoblet.

Investeringer i tech-virksomheder har vist sig at være en lukrativ forretning for en række danske erhvervsprofiler.

Det skriver Finans.

Det danske erhvervsmedie kan således fortælle, at erhvervsfolk som Anders Holch Povlsen og Lego-familien via fonden Founders siden 2012 har investeret 500 millioner kroner i startups, som i dag er blevet 900 millioner kroner værd.

Founders der kalder sig selv for et “startup studio” har i sin levetid investeret i 25 virksomheder, hvor af de 13 stadigvæk eksisterer og i dag har en samlet værdi på mindst 900 millioner kroner.

Et estimat, der ifølge Simon Sylvest, der er partner i Founders er konservativt sat.

“Det er ikke vores vurdering. Den stammer fra værdiansættelsen af selskaberne, når der er kommet en ekstern investor ind. Og nogle af de selskaber har hævet deres omsætning meget siden da, hvorfor værdien af selskaberne også er steget, men det er ikke regnet med,” siger Simon Sylvest til Finans.

Læs også: Kendte danske it-iværksættere i nødråb til Folketinget: Vi har en model, der kan hjælpe danske tech-startups gennem krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere