Artikel top billede

Danske erhvervsfolk har tjent styrtende på tech-investeringer

Fonden Founders har siden 2012 investeret en halv milliard kroner i tech-virksomheder. I dag er den investering næsten blevet fordoblet.

Investeringer i tech-virksomheder har vist sig at være en lukrativ forretning for en række danske erhvervsprofiler.

Det skriver Finans.

Det danske erhvervsmedie kan således fortælle, at erhvervsfolk som Anders Holch Povlsen og Lego-familien via fonden Founders siden 2012 har investeret 500 millioner kroner i startups, som i dag er blevet 900 millioner kroner værd.

Founders der kalder sig selv for et “startup studio” har i sin levetid investeret i 25 virksomheder, hvor af de 13 stadigvæk eksisterer og i dag har en samlet værdi på mindst 900 millioner kroner.

Et estimat, der ifølge Simon Sylvest, der er partner i Founders er konservativt sat.

“Det er ikke vores vurdering. Den stammer fra værdiansættelsen af selskaberne, når der er kommet en ekstern investor ind. Og nogle af de selskaber har hævet deres omsætning meget siden da, hvorfor værdien af selskaberne også er steget, men det er ikke regnet med,” siger Simon Sylvest til Finans.

Læs også: Kendte danske it-iværksættere i nødråb til Folketinget: Vi har en model, der kan hjælpe danske tech-startups gennem krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen