Morgen-briefing: John McAfee hævder at være anholdt i ny bizar sag: Brugte trusser som mundbind / Corona gav stor fremgang til tyske Zalando / Center for Cybersikkerhed skal beskytte Grønland mod cyberangreb

John McAfee hævder at være anholdt i ny bizar sag: Brugte trusser som mundbind. Corona gav stor fremgang til tyske Zalando. Center for Cybersikkerhed skal beskytte Grønland mod cyberangreb. Nu kan Twitter-brugere bestemme, hvem der kan svare på tweets

Godmorgen.

Her kommer onsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi skyder dagen i gang med en mærværdig og kulørt historie om den excentriske antivirus-rigmand John McAfee.

John McAfee hævder at være anholdt i ny bizar sag: Brugte trusser som mundbind
Stifteren af sikkerhedsfirmaet McAfee Antivirus, John McAfee, hævder, at han er blevet anholdt, fordi han ikke har levet op til kravene om at anvende en godkendt ansigtsmaske i en lufthavn.

Det skriver John McAfee selv på Twitter.

Her har John McAfee selv lagt billeder op, hvor han har valgt at bruge en mildest talt utraditionel form for mundbind. Nemlig et par blondetrusser med g-streng.

Uden selv at være antivirus-eksperter, så antager vi her på redaktionen, at de kun her yder en ganske begrænset form for virus-beskyttelse.

I første omgang skrev John McAfee på Twitter, at han var blevet anholdt i Norge, men i en række nye tweets hævder han i stedet, at episoden fandt sted i Tyskland, hvor han landede efter at have besøgt den spanske provins Catalonien.

Corona gav stor fremgang til tyske Zalando
Den tyske e-handelsgigant Zalando oplevede kæmpe fremgang i andet kvartal. Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab.

Regnskabet viser, at selskabet omsætning steg med 27 procent til 15,2 milliarder kroner i perioden, der var præget af, at mange lande var gået i lockdown

Selskabets resultat i andet kvartal landede på 913 millioner kroner, hvilket næsten er en tredobling i forhold til samme kvartal sidste år.

Center for Cybersikkerhed skal beskytte Grønland mod cyberangreb
Grønland har valgt at tilslutte sig Center for Cybersikkerhed, der fremover også får ansvaret for at beskytte landet mod cybertrusler på lige fod med Danmark. Grønland har indtil nu ikke været beskyttet af CFCS.

Det sker efter forsvarsminister Trine Bramsen (S), i sidste uge var på besøg i Grønland, hvor hun sammen med landstyremedlem for udenrigsanliggender, Steen Lynge, underskrev en erklæring om cybersikkerhed, skriver KNR.

Ifølge Steen Lynge betyder aftalen, at Grønland nu bliver bedre beskyttet mod cyberangreb. Et område hvor truslen ifølge ham er vokset i løbet af de seneste år uden, at Grønland har været i stand til at følge med.

“I dag har vi ikke redskaber til at forsvare de grønlandske borgere eller myndigheder. Vi har ikke nogen cybersikkerhed som sådan, og den ordning har man jo i Danmark. Derfor vil aftalen gavne den enkelte såvel som myndighederne i Grønland,” siger Steen Lynge til KNR.

Nu kan Twitter-brugere bestemme, hvem der kan svare på tweets
Det social medie rullede tirsdag en ny funktion ud, der gør, at brugerne selv kan bestemme hvem der kan svare på deres tweets.

Når man afsender et tweet kan man således sætte grænser for, hvor mange mennesker der kan svare på det. Man kan eksempelvis vælge, at det kun er personer man selv følger, der kan svare på det, eller at det kun er personer, som man omtaler, der kan svare.mest debatterede artikler

Premium
Justitsminister Nick Hækkerup efter kritik: Derfor bliver Datatilsynet beskåret
Datatilsynet står til at blive beskåret i de kommende år. Det betyder blandt andet færre medarbejdere hos tilsynet i de kommende år. Her er Justitsministeriets forklaring.
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.