BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Ny tech-ambassadør vil indskrænke it-giganternes magt: "I for lang tid har det været en for lille gruppe af mennesker, som sidder og definerer udviklingen af teknologier, som forandrer alles liv"

Den nye tech-ambassadør, Anne Marie Engtoft, mener, at it-giganterne har for meget magt i forhold til demokratisk valgte regeringer. Den balance vil hun ændre på i sit nye job.

1. oktober sætter Anne Marie Engtoft sig i stolen som Danmarks nye tech-ambassadør.

Og fra kontoret i Silicon Valley skal den yngste ambassadør i dansk historie bruge de næste tre år på at pleje danske interesser.

En af opgaverne bliver at indskrænke it-giganternes magt.

Det fortæller hun til nyhedsbureauet Ritzau.

"I for lang tid har det været en for lille gruppe af mennesker, som sidder og definerer udviklingen af teknologier, som forandrer alles liv. Så det handler om at skabe en mere lige balance mellem virksomheder på den ene side og de demokratisk valgte regeringer på den anden," siger Anne Marie Engtoft til Ritzau.

Læs også: Danmark har fået en ny tech-ambassadør: Skal udarbejde ny strategi som første opgave

Flere lande har fulgt Danmarks eksempel

Danmarks nye tech-ambassadør hæfter sig desuden ved, at flere lande har fulgt trop og udnævnt en tech-ambassadør, efter Danmark med daværende udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i spidsen oprettede stillingen som det første land i verden i 2017.

Siden har blandt andet Frankrig, Australien og Storbritannien fulgt det danske eksempel.

Anne Marie Engtoft har fået stillingen, der har nået at være ledig i omkring et halvt år, efter Casper Klynge forlod jobbet til fordel for en position hos Microsoft i begyndelsen af 2020.

Den nye tech-ambassadør har været ansat som spindoktor i Enhedslisten op til folketingsvalget i 2015, men kommer senest fra en stilling i World Economic Forum, hvor hun hidtil har stået i spidsen for organisationens arbejde med teknologi og bæredygtig udvikling.

Her har hun arbejdet i de seneste tre et og et halvt år.

Læs også: Casper Klynge stopper som Danmarks tech-ambassadør: Skifter til topstilling i MicrosoftPremium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.