Mobilselskabet 3 venter på grønt lys til 5G-udrulning: "En forsinkelse vil betyde ekstra omkostninger for os"

Mobilselskabet bliver udfordret i 5G-udrulningen grundet politiske forsinkelser.

7. september tænder TDC for sit 5G-netværk flere steder i Danmark, men TDC-konkurrenten 3 venter fortsat på grønt lys til 5G-udrulningen.

Lige nu er selskabets udrulning blokeret på grund af de forsinkede politiske drøftelser, der omfatter auktionerne af 5G frekvenserne i Danmark.

Og det giver teleselskabet udfordringer.

Det fortæller teknisk direktør hos 3 Danmark, Kim Christensen, til Børsen.

"Da vi er i begyndelsen af en fuld modernisering af vores netværk, så vil en forsinkelse også betyde ekstra omkostninger for os. Vi kan først indkøbe og opsætte 5G-udstyr til auktionens frekvenser, når den har været afholdt,” siger Kim Christensen til mediet.

Han fortæller, at 3 - trods forsinkelserne - håber at kunne holde den oprindelige tidsplan for 5G-udrulningen, men jo mere vi nærmere os 2021, jo sværere bliver det på grund af det omfangsrige arbejde.

Til september åbner TDC for 5G-netværket i Danmark.

Her forlyder det, at op til 80 procent af danskerne vil kunne få adgang til 5G inden udgangen af september, og før årsskiftet vil det tal være steget til mere end 90 procent.

Det kræver dog en mobiltelefon, som kan undersøtte 5G-teknologien.

De nyeste telefoner fra Huawei og Samsung kan understøtte 5G, men Apple endnu ikke har en telefon på markedet, der kan udnytte 5G-teknologien

Læs mere om udrulningen her: TDC åbner for 5G-netværk i september: Så mange danskere får adgang fra begyndelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.