Artikel top billede

Mobilselskabet 3 venter på grønt lys til 5G-udrulning: "En forsinkelse vil betyde ekstra omkostninger for os"

Mobilselskabet bliver udfordret i 5G-udrulningen grundet politiske forsinkelser.

7. september tænder TDC for sit 5G-netværk flere steder i Danmark, men TDC-konkurrenten 3 venter fortsat på grønt lys til 5G-udrulningen.

Lige nu er selskabets udrulning blokeret på grund af de forsinkede politiske drøftelser, der omfatter auktionerne af 5G frekvenserne i Danmark.

Og det giver teleselskabet udfordringer.

Det fortæller teknisk direktør hos 3 Danmark, Kim Christensen, til Børsen.

"Da vi er i begyndelsen af en fuld modernisering af vores netværk, så vil en forsinkelse også betyde ekstra omkostninger for os. Vi kan først indkøbe og opsætte 5G-udstyr til auktionens frekvenser, når den har været afholdt,” siger Kim Christensen til mediet.

Han fortæller, at 3 - trods forsinkelserne - håber at kunne holde den oprindelige tidsplan for 5G-udrulningen, men jo mere vi nærmere os 2021, jo sværere bliver det på grund af det omfangsrige arbejde.

Til september åbner TDC for 5G-netværket i Danmark.

Her forlyder det, at op til 80 procent af danskerne vil kunne få adgang til 5G inden udgangen af september, og før årsskiftet vil det tal være steget til mere end 90 procent.

Det kræver dog en mobiltelefon, som kan undersøtte 5G-teknologien.

De nyeste telefoner fra Huawei og Samsung kan understøtte 5G, men Apple endnu ikke har en telefon på markedet, der kan udnytte 5G-teknologien

Læs mere om udrulningen her: TDC åbner for 5G-netværk i september: Så mange danskere får adgang fra begyndelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere