Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Mobilselskabet 3 venter på grønt lys til 5G-udrulning: "En forsinkelse vil betyde ekstra omkostninger for os"

Mobilselskabet bliver udfordret i 5G-udrulningen grundet politiske forsinkelser.

7. september tænder TDC for sit 5G-netværk flere steder i Danmark, men TDC-konkurrenten 3 venter fortsat på grønt lys til 5G-udrulningen.

Lige nu er selskabets udrulning blokeret på grund af de forsinkede politiske drøftelser, der omfatter auktionerne af 5G frekvenserne i Danmark.

Og det giver teleselskabet udfordringer.

Det fortæller teknisk direktør hos 3 Danmark, Kim Christensen, til Børsen.

"Da vi er i begyndelsen af en fuld modernisering af vores netværk, så vil en forsinkelse også betyde ekstra omkostninger for os. Vi kan først indkøbe og opsætte 5G-udstyr til auktionens frekvenser, når den har været afholdt,” siger Kim Christensen til mediet.

Han fortæller, at 3 - trods forsinkelserne - håber at kunne holde den oprindelige tidsplan for 5G-udrulningen, men jo mere vi nærmere os 2021, jo sværere bliver det på grund af det omfangsrige arbejde.

Til september åbner TDC for 5G-netværket i Danmark.

Her forlyder det, at op til 80 procent af danskerne vil kunne få adgang til 5G inden udgangen af september, og før årsskiftet vil det tal være steget til mere end 90 procent.

Det kræver dog en mobiltelefon, som kan undersøtte 5G-teknologien.

De nyeste telefoner fra Huawei og Samsung kan understøtte 5G, men Apple endnu ikke har en telefon på markedet, der kan udnytte 5G-teknologien

Læs mere om udrulningen her: TDC åbner for 5G-netværk i september: Så mange danskere får adgang fra begyndelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere