Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dinero og Nykredit lancerer konto til iværksættere / TDC på vej med 5G til Frederikssund / Camilla Ley Valentin og Natasha Friis Saxberg vinder europæisk pris

Dinero og Nykredit lancerer konto til iværksættere. TDC på vej med 5G til Frederikssund. Ny løsning giver overblik over gæld til det offentlige. Dansk it-konsulenthus indgår samarbejde med DTU. Camilla Ley Valentin og Natasha Friis Saxberg vinder europæisk pris.

Godmorgen og velkommen til torsdagens morgen-briefing, der bliver ugens næstsidste.

Morgenens hurtige nyhedsoverblik fra Computerworld er i dag brygget sammen af Alexander Haslund.

Dinero og Nykredit lancerer konto til iværksættere

Dinero og Nykredit lancerer i dag en ny erhvervskonto målrettet selvstændige og iværksættere.

Med aftalen kan Dinero-brugere få en erhvervskonto hos Nykredit for 1.000 kroner i oprettelsesgebyr og et årligt gebyr, der svarer til 99 kroner per måned.

"I Dinero ser vi flere gange om ugen iværksættere, som på sociale medier efterlyser en bank, som tilbyder en erhvervskonto til nystartede virksomheder til rimelige priser. Mange banker kræver et stort oprettelsesgebyr, og som nystartet virksomhedsejer vender man hver en krone og har ikke råd til at betale mange tusinde kroner for en erhvervskonto," lyder det fra iværksætter og direktør hos Dinero Martin Thorborg i en meddelelse.

I første omgang er det 1.000 udvalgte betalende Dinero-brugere, der får mulighed for at oprette erhvervskontoen, der dækker over betalingskort,
mobil- og netbank og mulighed for at bruge betalingsservice, PBS samt leverandørservice og overførselsservice.

Senere bliver det muligt for flere Dinero-brugere at oprette en erhvervskonto. Prisen for andre end de betalende Dinero-brugere lyder på 4.000 kroner i oprettelsesgebyr og et månedligt gebyr på 199 kroner.

TDC på vej med 5G til Frederikssund

TDC gør i samarbejde med Ericsson klar til at rulle 5G ud i den nordsjællandske kommune Frederikssund.

Samtidig opgraderer TDC også 2G-, 3G- og 4G-netværket.

Ifølge TDC forventes 5G-netværket aktiveret hurtigst muligt efter, at TDC åbner for 5G 7. september i store dele af Danmark.

Det hurtige internet vækker glæde hos borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen.

"Det er også et vigtigt signal til det lokale erhvervsliv, som nu ved, at den digitale infrastruktur er fremtidssikret, og der er gode forudsætninger for at udvikle virksomheden her i kommunen," lyder det i en meddelelse fra TDC Net.

Mobilopgraderingen betyder, at der vil kunne komme enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger.

Ny løsning giver overblik over gæld til det offentlige

En ny digital løsning er netop gået live på borger.dk, der skal gøre det nemmere at få overblik over gæld til det offentlige samt betale den.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse til Computerworld.

På 'Min Side' på borger.dk kan man nu logge sig ind og få overblik over eventuel gæld til Udbetaling Danmark på tværs af 11 ydelsesområder så som pension, boligstøtte og familieydelser.

Der er også en 'Betal'-knap, hvor man har mulighed for at betale hele eller dele af sin gæld med det samme.

Over en million danskere har gæld til det offentlige, og en analyse fra Gældsstyrelsen fra juni 2020 viser, at næsten 170.000 personer skylder under 200 kroner, mens næsten 325.000 har gæld for under 1.000 kroner.

Dansk it-konsulenthus indgår samarbejde med DTU

Det danske it-konsulenthus Epico indgår i et nye samarbejde med DTU Science Park og Futurebox, der skal støtte og fremme forretningsudviklingen for tech-startups.

Der skriver Epico i en meddelelse til Computerworld.

DTU Science Park inkluderer cirka 300 deep tech-virksomheder, og udover at støtte miljøet ser Epico også en mulighed for netværk og salg.

Epico er også blevet sponsor og partner til Danish Tech Challenge (DTC), der årligt afholdes af DTU Science Park og Futurebox i samarbejde med Industriens Fond.

Vinderen kåres blandt 20 udvalgte startups i begyndelsen af 2021.

Læs også: It-konsulenthuset Epico satser på vækst gennem BI og unge talenter: ”Vi står på messer og samler guldkorn op fra de højere læreranstalter"

Camilla Ley Valentin og Natasha Friis Saxberg vinder europæisk pris

Vi slutter dagens hurtige nyhedsoverblik med en lykønskning til to kvindelige topskikkelser i den danske it-branche.

Camilla Ley Valentin, medstifter og COO hos Queue-it og Natasha Friis Saxberg, CEO hos IT-Branchen har vundet European Tech Women Awards 2020.

Bag prisen er det britiske departement for international handel.

I alt får 24 europæiske kvinder prisen for deres arbejde og resultater indenfor it og teknologi.

Det er første gang prisen uddeles og de 24 vinderes kompetencer spænder fra matematik, computer science, it, kunstig intelligens, apps, IoT, ingeniør, bæredygtighed og til energi, tele, legaltech, R&D, mobilitet, 3D-teknologier og kompetencedagsordnen.

Du finder alle vinderne her.