Hver dansker sender 102 SMS'er hver måned

SMS-beskeder fortsætter sin eksplosive vækst i Danmark, hvor hver mobilabonnent i første halvår i gennemsnit sendte 102 mobilbeskeder om måneden. Telia har nuppet en kæmpe bid af markedet med sit Xpress-abonnement, som skal bane vejen for 3G.

Tommelfingrene er brandvarme hos de danske mobilabonnenter, som i gennemsnit sendte 102 SMS-beskeder om måneden i første halvår af 2004.

Det viser udregninger, som Computerworld Online har foretaget på baggrund af IT- og Telestyrelsens halvårsstatistik.

Statistikken viser, at Telia med sit Xpress-abonnement har sat sig tungt på markedet. Abonnementet var det første, der gav ubegrænset brug af SMS'er for en fast pris.

Tatoveret på ryggen

Det har været medvirkende til, at Telias kunder i dag sender 37 procent af alle danske SMS-beskeder, selv om selskabet kun har 10 procent af de knap 4,9 millioner danske mobilabonnenter.

Ifølge selskabets direktør er abonnementet så populært hos de unge, at en pige ligefrem har fået tatoveret Xpress-logoet på ryggen.

Den eksplosive vækst i SMS-beskeder har samtidig givet den afledte effekt, at Telia-kunderne også sender 27 procent af alle MMS'er - avancerede multimediebeskeder.

Mobilbeskeder

Der blev i første halvår af 2004 sendt 2.958.045.000 SMS-beskeder.

I samme periode blev der sendt 4.367.000 MMS-beskeder.

Antallet af mobilabonnementer var ved udgangen af halvåret 4.868.921.

Kilde: IT- og Telestyrelsen

Springbræt til 3G
Den danske chef for Telia Mobile ser multimediebeskederne som et springbræt til næste generations mobiltelefoni, 3G.

- Animerede MMS'er og 3G-tjenester er ud af samme landevej, så derfor betyder det utroligt meget. Vi har over 150.000 kunder på Xpress, og det er dem, der skal de tage de nye tjenester til sig, som 3G tilbyder, siger Jesper Brøckner Nielsen.

Antallet af MMS-beskeder blev næsten fordoblet i første halvår af 2004 i forhold til halvåret før. Danskerne sendte i alt knap 4,4 millioner MMS-beskeder, og Telia tog altså den største del af kagen.

Netop det har konkurrenterne fået øjnene op for, og de har siden kopieret Telias Xpress-produkt, der giver ubegrænset forbrug af SMS'er.

I Telias fodspor

Blandt dem er Telmore, som i år har oplevet stor kundetilgang, men alligevel kigget misundeligt på Telias store succes med SMS-beskeder.

- Det er derfor, at vi for en måned siden lancerede et lignende produkt af respekt for, at Telia så en udvikling, som vi ikke havde set. Vi kan se i de første fire uger, at det virkelig har givet vækst, siger Allan Christiansen, administrerende direktør for Telmore.

Konkurrenternes produkter skræmmer dog ikke Telia, som føler at selskabet har en klar fordel i at have været først på markedet.

- Vi oplever stor vækst med Xpress, selvom alle andre også har det. Nu har vi lige sat minutprisen ned til en krone per minut, og det er også lige for at sige velkommen til konkurrenterne, fortæller Jesper Brøckner Nielsen.

1.600 SMS'er om måneden

Han vil ikke fortælle, hvor mange SMS'er, Xpress-kunderne sender om måneden, men han fik ideen til produktet fra sin egen søn, som sendte over 1.600 SMS'er om måneden.

Ifølge selskabets seneste årsregnskab sender Xpress-kunderne i snit 175 SMS-beskeder om måneden.

En tysk undersøgelse viste i begyndelsen af måneden, at danske mobilbrugere er europamestre i at sende SMS.

Undersøgelsen baserede sig på ældre tal, som viste, at danskerne i gennemsnit sendte 66 SMS-beskeder om måneden - altså væsentligt mindre end de 102 beskeder, de sendte i første halvår af 2004.

De 66 beskeder om måneden var dog nok til at placere Danmark på førstepladsen langt foran både spanske, svenske og finske mobilbrugere.

Relevante links

IT- og Telestyrelsens telestatistik - 1. halvår 2004




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere