Morgen-briefing: Walmart leverer coronatests med droner / Columbus hyrer ny chef for ERP-forretning / It-selskab runder 800.000 solgte trafikalarmer

Walmart leverer coronatests med droner. Columbus hyrer ny chef for ERP-forretning. It-selskab runder 800.000 solgte trafikalarmer. Seges bliver medejer af it-selskabet Datalogisk. Flere kvinder studerer it.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing her fra Computerworld.

Weekenden lurer om hjørnet, men først skal vi gennem dagens overflyvning af it-landskabet, der præsenteres af Rasmus Ferdinand Ginman.

Rigtig god læselyst.

Walmart leverer coronatests med droner
Den amerikanske supermarkeds-gigant Walmart bruger droner til at levere corona-tests.

Det skriver CNN.

Walmart eksperimenterer i øjeblikket med drone-leveringsprogram i delstaten Nevada.

Borgere, der bor ingen for en radius af 1,6 kilometer af Walmarts supermarked i det nordlige Las Vegas, kan bestille en corona-test, som dronen vil komme flyvende med.

"Vi håber at dronelevering af hjemmetests vil højne mulighederne for kontaktløs testning på en større skala og underbygge de innovative måder, som Walmart planlægger at bruge dronelevering til i fremtiden," lyder det fra Tom Ward, Walmart's senior vice president, i en blogpost.

I første omgang er er tale om et pilotprojekt, hvorefter selskabet forventer at udbrede konceptet i større skala.

Columbus hyrer ny chef for ERP-forretning
Colmbus har hyret ny Tina Algkvist til at accelere udviklingen af selskabet globale Infor M3-forretning.

Hun tiltræder som Business Unit Executive i Columbus med ansvar for den globale M3-forretningsenhed, der servicerer mere end 300 kunder og havde en omsætning på mere end 350 millioner kroner i 2019.

Det skriver Columbus i en pressemeddelelse.

Hun overtager rollen fra Lars Steen, der har besluttet sig for at forlade Columbus.

Som chef for Columbus' globale M3-oganisation vil hun nu stå i spidsen for 350 medarbejdere.

Infor M3 er cloud ERP-løsninger til mellemstore og store produktionsvirksomheder, distributører og serviceudbydere.

Nordjysk it-selskab runder 800.000 solgte trafikalarmer
Nordjyske Saphe runder en milepæl i denne uge.

Selskabet har nemlig solgt 800.000 trafikalarmer siden startskuddet gik i 2015.

Det skriver Electronic Supply.

Saphe står bag en trafikalarm, der varsler om uheld og kø på motorvejen.

"Det er fantastisk hver gang, vi runder 100.000 mere. Det er dejligt med så store tal, og det bekræfter os i, at vi lykkedes med det her. Vi sidder nu i hver fjerde bil i Danmark, siger Freddy Sørensen, administrerende direktør i Saphe.

Seges bliver medejer af it-selskabet Datalogisk
DLG har inviteret Seges ind som medejer af it-virksomheden Datalogisk.

Datalogisk, der udbyder it-løsninger til landbruget, styrker såvel sine løsninger ved at få landbrugets innovationshus, Seges, med i ejerkredsen.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

I dag udbyder Datalogisk en række it-produkter til planteavlere, heraf det mest kendte Næsgaard Mark.

Selskabet har primært kunder i Danmark, men har også en større kundeportefølje i blandt andet Sverige, Polen og en række østeuropæiske lande.

Aftalen betyder, at Seges med virkning fra 1. september 2020 køber 60 procent af aktierne i Datalogisk. Det er samtidig aftalt, at Seges med udgangen af 2023 overtager de resterende 40 procent af aktierne. I den mellemliggende periode er DLG og Seges fælles om at videreudvikle virksomheden

Flere kvinder studerer it
Der er fremgang på landets STEM-uddannelser, og det skyldes især, at flere kvinder de seneste fem år har valgt at gå den vej.

Det skriver Danmarks Statistik, der netop har udgivet en ny statistik over det voksende optag på de teknik og it-relaterede uddannelser.

Antallet af nye studerende på videregående STEM-uddannelserne er vokset fra 15.600 i 2009 til rundt regnet 25.800 i 2019, svarende til en vækst på 65 procent, fremgår det.

Antallet af kvindelige studerende på STEM-uddannelser voksede således med 11 procent fra 2015-2019, mens antallet af mandlige STEM-studerende voksede med 3 pct.

"Kurven går den rigtige vej, og det er især godt at se, at flere kvinder vil arbejde med it, teknik og robotter. Jo mere diversitet vi får ind på STEM-uddannelserne, jo bedre løsninger vil der også komme ud på den anden side, hvilket er altafgørende i et digitalt samfund som det danske," lyder det fra Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, i en meddelelse til Computerworld.
Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.