Morgen-briefing: Tik Tok forbud er udskudt / Nyt job til MobilePay-chef / Spotify vil poste over syv milliarder i europæiske start-ups

Morgen-briefing: Tik Tok forbud er udskudt / Nyt job til MobilePay-chef / Spotify vil poste over syv milliarder i europæiske start-ups

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld denne mandag 28. september.

Morgenens nyhedsbestyrer er Niels de Boissezon.

Tik Tok forbud er udskudt
Det populære sociale medie får lov til at fortsætte på det amerikanske marked nogen tid endnu.

Det forbud, der skulle fjerne app’en fra de førende app-butikker fra mandag 28. september, vil først træde i kraft, når de amerikanske retsinstanser er færdige med at behandle retsgrundlaget for det præsidentielle dekret, der ligger bag forbuddet.

Det skriver netmediet Techcrunch.

Trumps dekret går tilbage til starten af august, hvor bekymringer om app’ens forhold til det kinesiske styre, ifølge den amerikanske præsident Trump udgjorde en trussel mod landets nationale sikkerhed.

Siden det potentielle forbud har selskabets bag Tik Tok, ByteDance, og den amerikanske regering fundet en model, som kan tillade app’ens fortsatte eksistens i den amerikanske app-økonomi.

Her lyder det, at blandt andet Oracle vil overtage dele af ByteDances virksomhed.

Nyt job til MobilePay-chef
Administrerende direktør hos MobilePay Denmark Torben Elling Gamst vil senere på ugen træde ud af sin topstilling hos virksomheden bag den populære betalingstjeneste af samme navn.

Fra 1. oktober vil han i stedet debutere som underdirektør og souschef for Carsten Kruse i forretningsudvikling i Nykredit Bank.

Det oplyser han på sin profil på det sociale medie Linkedin.

”Jeg har jo hele tiden sagt, at jeg havde god tid til at finde noget nyt, men efter at have talt med Carsten Kruse og Tonny Thierry Andersen om Nykredits kultur og de spændende udfordringer, der ligger i Nykredit de kommende år, er jeg helt sikker på, at det er det rigtige job for mig,” skriver Torben Gamst om sit snarlige jobskifte.

Spotify vil poste over syv milliarder i europæiske start-ups
Den administrerende direktør hos den svenske streaming-gigant Spotify, Daniel Ek, sværger at der vil investeres over syv milliarder kroner i den europæiske start-up scene.

Trækket kommer for at danne en teknologisk modpol amerikanske Silicon Valley og dennes dominans indenfor teknologi-startups, oplyser finansmediet Financial Times.

"Hvis du sammenligner Europa mod USA, er vi stadig to til tre gange ringere finansieret på alle stadier i Europa sammenlignet med amerikanske venturekapitalfonde," fortalte Daniel Ek ved teknologikonferencen Slush ifølge Financial Times.

Beløbet, som svarer til en milliard euro, vil investeres over det kommende årti i såkaldte ’moon shots’, indenfor særligt maskinlæring, bio-tech og nye materialer.

USA og Storbritannien underskriver stor AI-aftale
USA og Storbritannien indgår et samarbejde om udvikling af og forskning indenfor kunstig intelligens med særlig fokus på ’stærke fælles interesser’.

Blandt disse nævnes tværfaglig forskning og intelligente systemer, samt koordineret samarbejde mellem landenes AI-eksperter, fremgår det af deklarationen.

”Denne historiske aftale demonstrerer vores to nationers fælles forpligtelse i at drive teknologisk fremskridt indenfor kunstig intelligens, som vil styrke vores fælles økonomiske fremtid samt vores nationale sikkerhed langt ind i fremtiden,” lyder det i en meddelelse fra det Hvide hus.

Aftalen er underskrevet af begge parter fredag 25. september.
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.