BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ørsted indgår samarbejde med KMD / Nokias første 5G-telefon kommer nu til Danmark / Digitalisering kan give færre fejl i byggebranchen

Ørsted indgår samarbejde med KMD. Nokias første 5G-telefon kommer nu til Danmark. Digitalisering kan give færre fejl i byggebranchen. KMD får nyt søsterselskab. Danmark har den bedste bredbåndsdækning i Norden. Google gør shopping-lister gratis.

Godmorgen.

I USA er præsident Donald Trump netop blevet udskrevet fra Walter Reed Hospital i Washington DC. Vi andre er dog tvangsindlagt til at arbejde fire dage endnu, før det bliver weekend igen.

Fortvivl dog ikke.

Tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld er nu landet i din indbakke med dagens første nyhedsfix.

Vi lægger ud med nyheden om, at KMD og Ørsted indgår et helt nyt samarbejde

Ørsted indgår samarbejde med KMD

KMD skal nu levere en software-as-a-service løsning til Ørsted.

Det oplyser KMD i en pressemeddelelse.

Løsningen skal stå for forbrugsafregning og kundeservice for mere end 150.000 målepunkter hos erhvervskunder, og derudover skal den sikre kunderne adgang til en ny kundeserviceportal.

"Vi er utroligt glade for, at Ørsted har valgt os som samarbejdspartner til en så forretningskritisk it-løsning på et reguleret område som energi- og forsyning, hvor vi i disse år lægger mange kræfter. I KMD er vi stolte over at have en af verdens mest bæredygtige virksomheder som kunde og samarbejdspartner. Samtidig er Ørsted en virksomhed med et globalt udsyn, som også flugter godt med vores egne internationale ambitioner," siger Merete Søby, direktør for Data Driven Solutions i KMD, ifølge pressemeddelelsen.

Nokias første 5G-telefon kommer nu til Danmark

Nu kan Nokias første 5G-telefon, Nokia 8.3 5G, købes i Danmark. Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

I dag står det finske firma HMD Global bag Nokia-brandet. Ligesom det oprindelige Nokia drives selskabet fra byen Espoo, der ligger i udkanten af den finske hovedstad Helsinki og selskabet har også flere Nokia-veteraner i ledelsen.

Telefonen understøtter ifølge Nokia det højeste antal 5G new radio-frekvenser på markedet, hvilket betyder, at den kan fungere på 5G-netværk i hele verden. Den nye telefon har en dansk startpris på 4.499 kroner.

Digitalisering kan give færre fejl i byggebranchen

Øget digitalisering i byggebranchen kan føre til øget kvalitet og færre fejl.

Det er ifølge undersøgelsen Byggeriet Digitale Barometer holdningen i branchen, skriver Finans.

Virksomhederne i undersøgelsen svarer dog også, at manglende digitale kompetencer samt behovet for øgede investeringer er en barriere for at investere yderligere i digitalisering.

”Den største er dog stadig manglende kultur i egen virksomhed eller organisation, når det gælder forståelse for at anvende digitale løsninger," uddyber Christina Hvid, administrerende direktør for virksomheden Molio, der står bag undersøgelsen, til Finans.

KMD får nyt søsterselskab

Japanske NEC, der ejer KMD, har købt det schweiziske fintech-selskab Avaloq i en handel til 2,2 milliarder dollar. Det skriver ZDnet.

Købet skal ifølge ZDnet sikre NEC adgang til det digitale betalingsmarked.

Det er planen at Avaloq, der er stiftet i 1985, fortsat skal fungere som sit eget selvstændige brand.

Danmark har den bedste bredbåndsdækning i Norden

Der er ikke nogen lande i Norden eller Baltikum, hvor så mange har adgang til hurtigt bredbånd, som det er tilfældet i Danmark. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge styrelsen havde 94 procent af boligerne i Danmark sidste år adgang til en fastnetbredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på mindst 100 mbit.

Det er ifølge styrelsen særligt muligheden for at få fibernet og hurtigt bredbånd via kabel-tv, der er årsagen til den gode danske placering, lyder det fra styrelsen.

Google gør shopping-lister gratis

Det bliver nu gratis for detailforhandlere at få deres produkter præsenteret i shopping-fanen øverst i Googles søgemaskine.

Det oplyser Google i en meddelelse til Computerworld.

“Mange detailforhandlere har de varer, som folk har brug for liggende - klar til at blive leveret - men mangler måske noget synlighed på nettet og har ikke ressourcerne til at udvide digitalt. Der er 100 millioner shopping-søgninger på Google hver dag. For detailforhandlere kan dette være et vigtigt vindue til gratis eksponering for millioner af mennesker, der hver dag bruger Google til at shoppe,” siger Carina Gjerløv, head of specialists hos Google Denmark, ifølge meddelelsen.

Om dagen i dag: Fotokopimaskinen bliver patenteret

Den 6. oktober 1942 får den amerikanske opfinder Chester Carlton patent på en proces, der dengang blev kaldt for elektrofotografering, men som efterfølgende bliver kendt uder navnet fotokopiering.

I 1946 bliver Chester Carlsons patent licenseret til virksomheden Haloid Company, der døber teknologien ”xerography”. Sidenhen skifter Haloid Company navn til Xerox.