Artikel top billede

Apple inviterer til 'speed'-event: Mon en lynende hurtig iPhone 12 er på vej?

Meget tyder på, at Apple er klar med en stor ny iPhone kollektion 13. oktober. Og rygterne svirrer omkring mange andre produktnyheder.

Apple brød med mange års tradition, ved ikke at lancere et ny kuld af iPhones i september 2020.

I stedet blev det til nye prisvenlige iPads og nye Watch-wearables.

De nye iPhones vil dog sandsynligvis blive offentliggjort 13. oktober, for Apple har netop inviteret til et globalt virtualiseret lanceringsevent.

Lanceringen foregår under overskriften 'Speed', hvilket givetvis harmoner med, at den rygtede iPhone 12 kollektion bliver de første iPhones med de lynhurtige 5G-modems ombord.

Læs også: Udviklere taget på sengen: Derfor bør du vente med at opdatere din iPhone

Hele fire modeller

Apple barsler ifølge finansmediet Bloomberg med fire iPhone 12 modeller i varierende størrelser og ambitionsniveau.

Billigst bliver iPhone 12, som vil arve iPhone 11’s plads i sortimentet, men fremover vil udkomme i to størrelser, hvor den mindste vil blive en mere kompakt variant end den nuværende iPhone 11med 6,1 tommer skærm.

Øverst i modelprogrammet bliver iPhone 12 Pro, som ligesom sin forgænger udkommer i to størrelser: Den sædvanlige og en større 'Max' model.

Fælles for de nye telefoner bliver, at Apple vil byde på en overhaling af både design, processorer, kameraer og systemsoftware.

Det vil ske i form af blandt andet nyt, mere kantet design i tråd med Apples nyeste iPad Pro kollektion, en ny A14-processor som den der findes i Apples nye iPad Air og et nyt kamerasystem med indbygget ’LIDAR’ lysradar til at 3D-scanning af omgivelserne.

Udvider sortimentet

Mens nye iPhones er oplagte produktnyheder, har Apple sandsynligvis også nogle mulige overraskelser i ærmet.

Selskabets forventes at udvide sit hifi-sortiment med en over-ear variant af Apples Earpods, kaldet Airpods Studio. Disse ledsages ifølge rygterne også af nogle prisvenlige 'Airpods Lite'.

En anden mulig overraskelse fra selskabet kan blive et comeback til Apples ultralette Retina Macbook, som har potentialet til at blive selskabets mindste laptop nogensinde og den første med Apples egenudviklede A-processorer ombord.

Se også: Vi tester Apples splinternye budget-iPad: Udvikler sig i noget uventet retning

’One more thing’

Mens nye iPhones, nye lydmuligheder og endda en ny Mac synes at være rundt om hjørnet, lader rygtemøllen også ane, at Apple og Tim Cook vil kaste sig ud i et såkaldt 'One more thing’ øjeblik, som er Apples måde at indikere, at man vil kaste sig ud i en ny og ofte revolutionerende produkttype.

Betaversion af Apples iOS 14 styresystem har nemlig længe antydet, at Apple er på vej med en helt ny produkttype kaldet ’Airtags’.

Her er der tale om små digitale brikker, der kan sættes fast til eksempelvis nøglebundet, hvorefter de kan lokaliseres mellem sofapuderne via Apples ’Find min’ app.

Selve søgningen skulle foregå igennem en ny ’Augmented Reality’ feature, hvor kameraet benyttes til at pejle brugeren i retning mod den digitale brik.

Airtag forventes at anvende både bluetooth og Ultra Wideband teknologierne, hvilket gør det muligt at lade et signal passere andre iPhones til at melde hvor en enhed er overalt på kloden og vel at mærke uden behov for nogen GPS opkobling.

Hvad Apple i sidste ende løfter sløret for, vil virksomheden præsentere på sin event-side klokken 19.00 dansk tid.

Læs også: Hvor er de nye iPhones? Få overblikket over Apples utraditionelle efterårsprogram