Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Airbnb på vej mod børsnotering, men selskabet taber milliarder / It-sikkerhedseksperten Peter Kruse får ny post i erhvervsorganisation / Volkswagens forventer norsk elbil-boom

Airbnb på vej mod børsnotering, men selskabet taber milliarder. It-sikkerhedseksperten Peter Kruse får ny post i erhvervsorganisation. Volkswagens forventer norsk elbil-boom. Microsoft-chef: Der er for få kvinder på de danske ledelsesgange. Codan bruger Snapchat til rekruttering.

Godmorgen.

Her kommer torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Vi lægger ud med en historin om et af det seneste årtis mest hypede Silicon Valley-selskaber, AirBnB.

Selskabet er i øjeblikket på vej mod en børsnotering, men det seneste år har Airbnb tabt milliarder af kroner.

Airbnb på vej mod børsnotering, men selskabet taber milliarder

Det ventes, at Airbnb bliver børsnoteret i løbet af de kommende måneder.

Men selskabet har i perioden mellem midt-2019 og midt-2020 tabt 7,5 milliarder kroner. Det skriver Silicon Valley-mediet The Information.

Selskabet blev ifølge mediet ramt af de største tab i første kvartal af 2020, hvor selskabet måtte tilbageføre store summer til gæster, der aflyste deres rejse på grund af covid-19-pandemien.

Tabet svarer ifølge The Information til knap en tredjedel af de likvide midler, som selskabet havde til rådighed i marts 2019.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters regner Airbnb med at kunne indkassere lidt mere end 12 milliarder kroner ved en kommende børsnotering.

It-sikkerhedseksperten Peter Kruse får ny post i erhvervsorganisation

Den danske cybersikkerheds-ekspert og stifter af selskabet CSIS er blevet valgt til erhvervsorganisationen DI’s it-sikkerhedsudvalg.

Det oplyser Peter Kruse selv i et opslag på LinkedIn, hvor han skriver:

”Efter en pause pga enorm travlhed har jeg med stor ærbødighed takket ja til at genindtræde i DI’s udvalg for it-sikkerhed. Dermed kan jeg fortsætte min stribe på mere end et årti og masser af gode minder og ikke mindst resultater. Tak!”

Volkswagens forventer norsk elbil-boom

Næste år kan 90 procent af de biler, som den tyske bilgigant Volkswagen sælger i Norge være elektriske. Det er vurderingen fra den tyske koncern, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Volkswagen har i år introduceret selskabets hidtil mest ambitiøse elbil, der får navnet ID3. Til næste år venstes koncernen tilmed at lancere el-SUV’en ID4.

Ifølge Reuters mener Volkswagens ligeledes, at det er sandsynligt, at elbiler på det norske marked helt har erstatteet benzin og diesel-biler i 2023.

Norge er kendt for at satset stort på elbiler. Alene i den seneste måned var 61,5 procent af de solgte biler i vores naboland elektriske.

Microsoft-chef: Der er for få kvinder på de danske ledelsesgange

Topchefen for Microsoft Danmark Nana Bule mener, at der er for få kvinder på ledelsesgangene i Danmark. Det siger hun i et interview med Berlingske.

”Vi har et selvbillede og en fortælling om, at vi har et moderne samfund og erhvervsliv med ligestilling, men det er ikke realiteten, når man kigger på tallene. Det er en kedelig udvikling, og jeg synes ikke, den står mål med den opmærksomhed, der har været om emnet,” siger hun til Berlingske.

Ifølge Berlingske er der blot 69 kvindelige topchefer i de 1.000 største danske virksomheder. Nana Bule vurderer, at strukturelle problemer betyder at mange kvinder falder fra i fødekæden til ledelesgangene.

Codan bruger Snapchat til rekruttering

Den danske forsikringsgigant har med succes rekrutteret finanselever via Snapchat. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har selskabet til elevpladserne fravalgt mere traditionelle kanaler som jobportaler og LinkedIn, og i stedet søgt elever til i alt 16 stillinger via den populære app.

“Snapchat giver os en helt anden platform i forhold til at rekruttere de unge til vores elevprogrammer. For mange af dem har ikke en profil på Linkedin og bruger stort set ikke Facebook længere,” siger Mette Worre, hr-direktør i Codan, til Børsen.

Om dagen I dag: Hårdtslående videospil får premiere

Det populære videospil Mortal Kombat får premiere i amerikanske spillehaller den 8. oktober 1992.

I de første år var det udelukkende et arkade-spil, men efterfølgende har det gået sin sejrsgang som konsolspil, der blandt andet er blevet udgivet til Playstation, Nintendo 64, Xbox og Segas hedengange Dreamcast.

Spillet er udgivet i et utal af versioner og er sågar blevet filmatiseret. I 2019 kom det senste Mortal Kombat-spil, Mortal Kombat 11.