Artikel top billede

Nordsenses sensor kan informere renovationsfolk, når en affaldscontainer skal tømmes. Foto: Nordsense

Silicon Valley-interesse for dansk skraldespands-sensor: Startup henter to-cifret million-investering

Nordsense, der er et dansk sensor-stautup har hentet 54 millioner fra danske og amerikanske investorer.

Det danske startup Nordsense har hentet en investering på 54 millioner kroner fra danske og amerikanske venturefonde. Det skriver Børsen.

Selskabet har udviklet en sensor-løsning til skraldespande, som kan give renovationsfolk besked, når en skraldespand skal tømmes.

På Nordsenses hjemmeside fremgår det, at selskabet har udviklet en end-to-end-løsning til affaldshåndtering, der via såkaldte smart-containers kan holde styr på affaldsniveauet i skraldespande.

Gennem brug af ”avancerede dataanalyser” kan løsningen desuden guide rennovationsfolkene hen til de rette skraldespande. .

Vigtigt med danske investorer

Den nye investering kommer fra venturefondene Acme Capital fra San Francisco, californiske Rincon Venture Partners, britiske Root Capital og den danske Vækstfonden.

På trods af interessen fra Silicon Valley, så var det vigtigt at få en dansk investor med ombord, oplyser selskabets direktør Anders Engdal til Børsen:

“Vi vil gerne være førende, når det kommer til monitorering af affaldscontainere, men vi vil også gerne have et grønt aftryk, og det er vi eksperter i i Danmark. Derfor har vi i denne omgang også haft interesse i at få danske investorer ind,” siger han til Børsen.

Læs også:
Danske Keepit lander kapitaltilskud på 190 millioner kroner - vil nu forsøge at slå igennem i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere