Artikel top billede

Nordsenses sensor kan informere renovationsfolk, når en affaldscontainer skal tømmes. Foto: Nordsense

Silicon Valley-interesse for dansk skraldespands-sensor: Startup henter to-cifret million-investering

Nordsense, der er et dansk sensor-stautup har hentet 54 millioner fra danske og amerikanske investorer.

Det danske startup Nordsense har hentet en investering på 54 millioner kroner fra danske og amerikanske venturefonde. Det skriver Børsen.

Selskabet har udviklet en sensor-løsning til skraldespande, som kan give renovationsfolk besked, når en skraldespand skal tømmes.

På Nordsenses hjemmeside fremgår det, at selskabet har udviklet en end-to-end-løsning til affaldshåndtering, der via såkaldte smart-containers kan holde styr på affaldsniveauet i skraldespande.

Gennem brug af ”avancerede dataanalyser” kan løsningen desuden guide rennovationsfolkene hen til de rette skraldespande. .

Vigtigt med danske investorer

Den nye investering kommer fra venturefondene Acme Capital fra San Francisco, californiske Rincon Venture Partners, britiske Root Capital og den danske Vækstfonden.

På trods af interessen fra Silicon Valley, så var det vigtigt at få en dansk investor med ombord, oplyser selskabets direktør Anders Engdal til Børsen:

“Vi vil gerne være førende, når det kommer til monitorering af affaldscontainere, men vi vil også gerne have et grønt aftryk, og det er vi eksperter i i Danmark. Derfor har vi i denne omgang også haft interesse i at få danske investorer ind,” siger han til Børsen.

Læs også:
Danske Keepit lander kapitaltilskud på 190 millioner kroner - vil nu forsøge at slå igennem i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Stor fyringsrunde koster IBM Danmark mere end 100 millioner kroner på bundlinjen
Interview: Stor fyringsrunde koster IBM Danmark mere end 100 millioner kroner på bundlinjen i 2020. Samtidig falder toplinjen med 300 millioner kroner, hvilket direktør Henrik Bodskov ikke stiller sig tilfreds med.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.