Holland og Frankrig ønsker ny EU-vagthund til regulering af tech-giganter

Hvis det står til Frankrig og Holland, så skal EU snarest muligt få etableret en ny fælleseuropæisk vagthund, der kan regulere tech-giganter som Google og Facebook.

Frankrig og Holland er klar med et nyt forslag, der skal begrænse tech-giganternes magt som gatekeepere til internettet.

De to lande har sammen fremført et forslag om at EU får etableret et nyt vagthunds-organ, der kan regulere amerikanske tech-spillere som Google og Facebook i EU-området.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forslaget sætter pres på EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der er ved at udarbejde en ny 'Digital Services Act', der skal indeholde strengere retningslinjer for datadeling og sikre et åbent og fair marked.

Det fransk-hollandske forslag kom på bordet under et EU-møde, hvor en række ministre fra medlemslandene var mødtes til at diskutere AI og cloud computing.

Læs også: Historisk monopol-tiltag kan være på vej: Google kan blive tvunget til at frasælge Chrome-browseren

Sammen frembragte den franske juniorminister med ansvar for den digitale sektor, Cédric O og hans hollandske modstykke, Mona Keijzer, forslaget, der går på, at EU-vagthunden skal være i stand til at forhindre tech-giganterne i at blokere adgangen til deres services, uden en "objektiv begrundelse."

"De her platforme kan forhindre tilgangen af nye selskaber og begrænse valgfriheden hos kunder og iværksættere," lyder det fra Mona Keijzer, ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.