Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Holland og Frankrig ønsker ny EU-vagthund til regulering af tech-giganter

Hvis det står til Frankrig og Holland, så skal EU snarest muligt få etableret en ny fælleseuropæisk vagthund, der kan regulere tech-giganter som Google og Facebook.

Frankrig og Holland er klar med et nyt forslag, der skal begrænse tech-giganternes magt som gatekeepere til internettet.

De to lande har sammen fremført et forslag om at EU får etableret et nyt vagthunds-organ, der kan regulere amerikanske tech-spillere som Google og Facebook i EU-området.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forslaget sætter pres på EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der er ved at udarbejde en ny 'Digital Services Act', der skal indeholde strengere retningslinjer for datadeling og sikre et åbent og fair marked.

Det fransk-hollandske forslag kom på bordet under et EU-møde, hvor en række ministre fra medlemslandene var mødtes til at diskutere AI og cloud computing.

Læs også: Historisk monopol-tiltag kan være på vej: Google kan blive tvunget til at frasælge Chrome-browseren

Sammen frembragte den franske juniorminister med ansvar for den digitale sektor, Cédric O og hans hollandske modstykke, Mona Keijzer, forslaget, der går på, at EU-vagthunden skal være i stand til at forhindre tech-giganterne i at blokere adgangen til deres services, uden en "objektiv begrundelse."

"De her platforme kan forhindre tilgangen af nye selskaber og begrænse valgfriheden hos kunder og iværksættere," lyder det fra Mona Keijzer, ifølge Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere