Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Holland og Frankrig ønsker ny EU-vagthund til regulering af tech-giganter

Hvis det står til Frankrig og Holland, så skal EU snarest muligt få etableret en ny fælleseuropæisk vagthund, der kan regulere tech-giganter som Google og Facebook.

Frankrig og Holland er klar med et nyt forslag, der skal begrænse tech-giganternes magt som gatekeepere til internettet.

De to lande har sammen fremført et forslag om at EU får etableret et nyt vagthunds-organ, der kan regulere amerikanske tech-spillere som Google og Facebook i EU-området.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forslaget sætter pres på EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der er ved at udarbejde en ny 'Digital Services Act', der skal indeholde strengere retningslinjer for datadeling og sikre et åbent og fair marked.

Det fransk-hollandske forslag kom på bordet under et EU-møde, hvor en række ministre fra medlemslandene var mødtes til at diskutere AI og cloud computing.

Læs også: Historisk monopol-tiltag kan være på vej: Google kan blive tvunget til at frasælge Chrome-browseren

Sammen frembragte den franske juniorminister med ansvar for den digitale sektor, Cédric O og hans hollandske modstykke, Mona Keijzer, forslaget, der går på, at EU-vagthunden skal være i stand til at forhindre tech-giganterne i at blokere adgangen til deres services, uden en "objektiv begrundelse."

"De her platforme kan forhindre tilgangen af nye selskaber og begrænse valgfriheden hos kunder og iværksættere," lyder det fra Mona Keijzer, ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere