Artikel top billede

Holland og Frankrig ønsker ny EU-vagthund til regulering af tech-giganter

Hvis det står til Frankrig og Holland, så skal EU snarest muligt få etableret en ny fælleseuropæisk vagthund, der kan regulere tech-giganter som Google og Facebook.

Frankrig og Holland er klar med et nyt forslag, der skal begrænse tech-giganternes magt som gatekeepere til internettet.

De to lande har sammen fremført et forslag om at EU får etableret et nyt vagthunds-organ, der kan regulere amerikanske tech-spillere som Google og Facebook i EU-området.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forslaget sætter pres på EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der er ved at udarbejde en ny 'Digital Services Act', der skal indeholde strengere retningslinjer for datadeling og sikre et åbent og fair marked.

Det fransk-hollandske forslag kom på bordet under et EU-møde, hvor en række ministre fra medlemslandene var mødtes til at diskutere AI og cloud computing.

Læs også: Historisk monopol-tiltag kan være på vej: Google kan blive tvunget til at frasælge Chrome-browseren

Sammen frembragte den franske juniorminister med ansvar for den digitale sektor, Cédric O og hans hollandske modstykke, Mona Keijzer, forslaget, der går på, at EU-vagthunden skal være i stand til at forhindre tech-giganterne i at blokere adgangen til deres services, uden en "objektiv begrundelse."

"De her platforme kan forhindre tilgangen af nye selskaber og begrænse valgfriheden hos kunder og iværksættere," lyder det fra Mona Keijzer, ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere