Verdens største børsnotering på vej: Fintech-selskab står til at indkassere 215 milliarder kroner

Den kinesiske fintech-komet Ant Group kan indkassere 215 milliarder kroner ved en børsnotering, der kan gøre selskabet lige så værdifuldt som Mastercard.

Et datterselskab til den kinesiske tech-gigant Alibaba er på vej mod en børsnotering, der kan vise sige at blive historiens hidtil største.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er fintech-selskabet Ant Group, der blandt andet ejer betalingstjenesten Alipay, der står til blive børsnoteret den 5. november.

Vil rejse 215 milliarder
Her forventes det at selskabet vil rejse mindst 34,4 milliarder dollar. Det svarer cirka 215 milliarder danske kroner.

Ant Group bliver børsnoteret i både Shanghai og Hong Kong, hvor selskabet forventer at rejse 17,2 milliarder dollar hvert sted.

Derudover er der ifølge Wall Street Journal mulighed for at rejse yderligere 5,2 milliarder dollar, hvis aktionærerne udnytter en særlig mulighed for at opkøbe yderligere aktier.

Læs også: Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Overgår Alibabas børsnotering
Dermed står Ant Groups børsnotering til at overgå Alibabas børsnotering i 2014, hvor der blev rejst 25 milliard dollar, samt det saudiske olieselskab Saudi Aramcos børsnotering i 2019, der er historiens hidtil største. Her blev der rejst 29,4 milliarder milliarder dollar.

Børsnoteringen vil betyde, at Ant Group får en markedsværdi på mindst 313 milliarder dollar, hvilket vil gøre selskabet næsten lige så værdifuldt som Mastercard.

Det har tidligere været fremme, at den amerikanske regering overvejer at blackliste Ant Group, fordi den frygter, at selskabet kan få adgang til følsomme bankdata på amerikanske borgere.

Bliver Ant Group blacklistet betyder det, at amerikanske virksomheder ikke længere må handle med selskabet.

Læs også: USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.