Verdens største børsnotering på vej: Fintech-selskab står til at indkassere 215 milliarder kroner

Den kinesiske fintech-komet Ant Group kan indkassere 215 milliarder kroner ved en børsnotering, der kan gøre selskabet lige så værdifuldt som Mastercard.

Et datterselskab til den kinesiske tech-gigant Alibaba er på vej mod en børsnotering, der kan vise sige at blive historiens hidtil største.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er fintech-selskabet Ant Group, der blandt andet ejer betalingstjenesten Alipay, der står til blive børsnoteret den 5. november.

Vil rejse 215 milliarder
Her forventes det at selskabet vil rejse mindst 34,4 milliarder dollar. Det svarer cirka 215 milliarder danske kroner.

Ant Group bliver børsnoteret i både Shanghai og Hong Kong, hvor selskabet forventer at rejse 17,2 milliarder dollar hvert sted.

Derudover er der ifølge Wall Street Journal mulighed for at rejse yderligere 5,2 milliarder dollar, hvis aktionærerne udnytter en særlig mulighed for at opkøbe yderligere aktier.

Læs også: Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Overgår Alibabas børsnotering
Dermed står Ant Groups børsnotering til at overgå Alibabas børsnotering i 2014, hvor der blev rejst 25 milliard dollar, samt det saudiske olieselskab Saudi Aramcos børsnotering i 2019, der er historiens hidtil største. Her blev der rejst 29,4 milliarder milliarder dollar.

Børsnoteringen vil betyde, at Ant Group får en markedsværdi på mindst 313 milliarder dollar, hvilket vil gøre selskabet næsten lige så værdifuldt som Mastercard.

Det har tidligere været fremme, at den amerikanske regering overvejer at blackliste Ant Group, fordi den frygter, at selskabet kan få adgang til følsomme bankdata på amerikanske borgere.

Bliver Ant Group blacklistet betyder det, at amerikanske virksomheder ikke længere må handle med selskabet.

Læs også: USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.