Artikel top billede

Verdens største børsnotering på vej: Fintech-selskab står til at indkassere 215 milliarder kroner

Den kinesiske fintech-komet Ant Group kan indkassere 215 milliarder kroner ved en børsnotering, der kan gøre selskabet lige så værdifuldt som Mastercard.

Et datterselskab til den kinesiske tech-gigant Alibaba er på vej mod en børsnotering, der kan vise sige at blive historiens hidtil største.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er fintech-selskabet Ant Group, der blandt andet ejer betalingstjenesten Alipay, der står til blive børsnoteret den 5. november.

Vil rejse 215 milliarder

Her forventes det at selskabet vil rejse mindst 34,4 milliarder dollar. Det svarer cirka 215 milliarder danske kroner.

Ant Group bliver børsnoteret i både Shanghai og Hong Kong, hvor selskabet forventer at rejse 17,2 milliarder dollar hvert sted.

Derudover er der ifølge Wall Street Journal mulighed for at rejse yderligere 5,2 milliarder dollar, hvis aktionærerne udnytter en særlig mulighed for at opkøbe yderligere aktier.

Læs også: Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Overgår Alibabas børsnotering

Dermed står Ant Groups børsnotering til at overgå Alibabas børsnotering i 2014, hvor der blev rejst 25 milliard dollar, samt det saudiske olieselskab Saudi Aramcos børsnotering i 2019, der er historiens hidtil største. Her blev der rejst 29,4 milliarder milliarder dollar.

Børsnoteringen vil betyde, at Ant Group får en markedsværdi på mindst 313 milliarder dollar, hvilket vil gøre selskabet næsten lige så værdifuldt som Mastercard.

Det har tidligere været fremme, at den amerikanske regering overvejer at blackliste Ant Group, fordi den frygter, at selskabet kan få adgang til følsomme bankdata på amerikanske borgere.

Bliver Ant Group blacklistet betyder det, at amerikanske virksomheder ikke længere må handle med selskabet.

Læs også: USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere