Artikel top billede

Verdens største børsnotering på vej: Fintech-selskab står til at indkassere 215 milliarder kroner

Den kinesiske fintech-komet Ant Group kan indkassere 215 milliarder kroner ved en børsnotering, der kan gøre selskabet lige så værdifuldt som Mastercard.

Et datterselskab til den kinesiske tech-gigant Alibaba er på vej mod en børsnotering, der kan vise sige at blive historiens hidtil største.

Det skriver Wall Street Journal.

Det er fintech-selskabet Ant Group, der blandt andet ejer betalingstjenesten Alipay, der står til blive børsnoteret den 5. november.

Vil rejse 215 milliarder

Her forventes det at selskabet vil rejse mindst 34,4 milliarder dollar. Det svarer cirka 215 milliarder danske kroner.

Ant Group bliver børsnoteret i både Shanghai og Hong Kong, hvor selskabet forventer at rejse 17,2 milliarder dollar hvert sted.

Derudover er der ifølge Wall Street Journal mulighed for at rejse yderligere 5,2 milliarder dollar, hvis aktionærerne udnytter en særlig mulighed for at opkøbe yderligere aktier.

Læs også: Alibaba-stifter Jack Ma på vej med ny gigantisk børsnotering - denne gang af betalingsfirma

Overgår Alibabas børsnotering

Dermed står Ant Groups børsnotering til at overgå Alibabas børsnotering i 2014, hvor der blev rejst 25 milliard dollar, samt det saudiske olieselskab Saudi Aramcos børsnotering i 2019, der er historiens hidtil største. Her blev der rejst 29,4 milliarder milliarder dollar.

Børsnoteringen vil betyde, at Ant Group får en markedsværdi på mindst 313 milliarder dollar, hvilket vil gøre selskabet næsten lige så værdifuldt som Mastercard.

Det har tidligere været fremme, at den amerikanske regering overvejer at blackliste Ant Group, fordi den frygter, at selskabet kan få adgang til følsomme bankdata på amerikanske borgere.

Bliver Ant Group blacklistet betyder det, at amerikanske virksomheder ikke længere må handle med selskabet.

Læs også: USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere