Spil bliver dyrere efter års pris-stilstand

Efter mange års stilstand er pc- og konsolspil på vej mod højere priser. Det sker, fordi spillene bliver dyrere at udvikle, vurderer flere spilproducenter. Den danske chef for verdens største spilforlag, Electronic Arts, mener, at spil i højere grad vil komme til at variere i pris.

Det bliver dyrere at købe pc- og konsolspil i fremtiden, hvis man går efter det bedste på markedet, skriver CNN.

Baggrunden for de kommende prisstigninger er først og fremmest, at det bliver langt dyrere at udvikle spil, når næste generations spilkonsoller fra Microsoft og Sony kommer på gaden.

Ifølge CNN har prisen på topspil ligget stabilt på 50 amerikanske dollar (300 danske kroner) de seneste 20 år.

Det ser ud til, at stabiliteten nu bliver brudt, så spillene i højere grad kommer til at følge inflationen i resten af samfundet.

Dyre investeringer
Spilforlaget Activision har ifølge CNN meldt klarest ud og sagt, at spil til næste generation af spilkonsoller bliver 20 til 30 kroner dyrere.

Analytiker John Taylor fra analysefirmaet Arcadia siger, at det er nødvendigt at bruge 60 millioner kroner på udvikling og et tilsvarende beløb på markedsføring, hvis man virkelig vil slå igennem med et spil.

- For at tjene nogen som helst penge på den investering er du enten nødt til regne med et væsentligt antal solgte spil, hvilket er svært i det første år eller to af en spilkonsols eksistens, eller du er nødt til at hæve priserne, siger han til CNN.

Både beløbene og udfordringerne passer nogenlunde på den danske spiludvikler IO Interactive, som i sidste uge fortalte til Computerworld Online, at det bliver langt mere krævende at udvikle spil til næste generations spilkonsoller.

Stor konkurrence
Også verdens største spilforlag, Electronic Arts, har ifølge CNN antydet, at højere spilpriser er vejen frem.

Den danske direktør for Electronic Arts, Claus Due, mener dog, at der også er ting, som peger den anden vej.

- Der er to tendenser. Stigende omkostninger til udvikling og markedsføring tæller for, at priserne går op. Men vi har aldrig haft så meget konkurrence, som vi har nu, og der kan vi se, at prisen er vigtig, siger han.

Claus Due er samtidig talsmand for den danske brancheorganisation for spilfirmaer, Multimedieforeningen, og han tror ikke på højere priser, selv om det ville være ønskeligt.

Differentierede priser
Han mener i stedet, at udviklingen er gået mod mere forskellige priser på forskellige spil.

Samtidig spiller det også ind, hvor meget butikkerne vil tjene på spillene.

Ifølge Claus Due er fortjenesten typisk ned på 15 til 20 procent i dagligvarehandlen, mens specialbutikker skal tjene op mod 35 procent for at få forretningen til at løbe rundt.

På længere sigt kan distribution af spil over nettet dog komme til at ændre hele markedet.

- En eller anden dag kommer det til at ske, det ved alle. Det vil formodentlig komme forbrugerne og producenterne til gode, siger Claus Due.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.