Artikel top billede

(Foto: Erhvervsministeriet)

Millioner på vej til corona-ramte danske virksomheder: Nu åbnes der for ansøgninger til it-projekter

Med aftalen om en ny digitaliseringspulje kan danske små og mellemstore virksomheder nu søge om tilskud til rådgivning eller investering i it.

Der er hjælp på vej til de mange danske virksomheder, der har været ramt på eksporten under coronakrisen.

Nu åbnes der nemlig op for en digitaliseringspulje på 35 millioner kroner, hvor SMV'er nu kan søge tilskud til privat rådgivning eller investering i teknologi og it, meddeler Erhvervsministeriet.

Puljen, der går under navnet SMV:Digital, er sat i verden for at hjælpe danske virksomheder med blandt andet e-handel eller digitale salg til nye og internationale markeder og på den måde sætte skub på eksporten.

"Jeg ved, at mange små og mellemstore virksomheder er pressede på grund af corona-krisen. Derfor er jeg glad for, at vi kan sætte hurtigt i gang med at få pengene fra eksportpakken ud og flyve hos virksomhederne. Og netop teknologi og digitalisering er måske den vigtigste vej til at styrke SMV’ernes konkurrenceevne på eksportmarkederne og øget salg," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

Tilskuddet kan eksempelvis bruges til automatiseringsløsninger, robotteknologi eller software, som kan styrke eksporten gennem øget e-handel, skriver ministeriet.

Tilbage i oktober vedtog regeringen med et bredt flertal af Folketingets partier en samlet eksportpakke, som SMV:Digital er en del af, der skulle genstarte dansk eksport. Puljen er samlet set på en halv milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere