Artikel top billede

Millioner på vej til corona-ramte danske virksomheder: Nu åbnes der for ansøgninger til it-projekter

Med aftalen om en ny digitaliseringspulje kan danske små og mellemstore virksomheder nu søge om tilskud til rådgivning eller investering i it.

Der er hjælp på vej til de mange danske virksomheder, der har været ramt på eksporten under coronakrisen.

Nu åbnes der nemlig op for en digitaliseringspulje på 35 millioner kroner, hvor SMV'er nu kan søge tilskud til privat rådgivning eller investering i teknologi og it, meddeler Erhvervsministeriet.

Puljen, der går under navnet SMV:Digital, er sat i verden for at hjælpe danske virksomheder med blandt andet e-handel eller digitale salg til nye og internationale markeder og på den måde sætte skub på eksporten.

"Jeg ved, at mange små og mellemstore virksomheder er pressede på grund af corona-krisen. Derfor er jeg glad for, at vi kan sætte hurtigt i gang med at få pengene fra eksportpakken ud og flyve hos virksomhederne. Og netop teknologi og digitalisering er måske den vigtigste vej til at styrke SMV’ernes konkurrenceevne på eksportmarkederne og øget salg," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

Tilskuddet kan eksempelvis bruges til automatiseringsløsninger, robotteknologi eller software, som kan styrke eksporten gennem øget e-handel, skriver ministeriet.

Tilbage i oktober vedtog regeringen med et bredt flertal af Folketingets partier en samlet eksportpakke, som SMV:Digital er en del af, der skulle genstarte dansk eksport. Puljen er samlet set på en halv milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere