Artikel top billede

(Foto: Erhvervsministeriet)

Millioner på vej til corona-ramte danske virksomheder: Nu åbnes der for ansøgninger til it-projekter

Med aftalen om en ny digitaliseringspulje kan danske små og mellemstore virksomheder nu søge om tilskud til rådgivning eller investering i it.

Der er hjælp på vej til de mange danske virksomheder, der har været ramt på eksporten under coronakrisen.

Nu åbnes der nemlig op for en digitaliseringspulje på 35 millioner kroner, hvor SMV'er nu kan søge tilskud til privat rådgivning eller investering i teknologi og it, meddeler Erhvervsministeriet.

Puljen, der går under navnet SMV:Digital, er sat i verden for at hjælpe danske virksomheder med blandt andet e-handel eller digitale salg til nye og internationale markeder og på den måde sætte skub på eksporten.

"Jeg ved, at mange små og mellemstore virksomheder er pressede på grund af corona-krisen. Derfor er jeg glad for, at vi kan sætte hurtigt i gang med at få pengene fra eksportpakken ud og flyve hos virksomhederne. Og netop teknologi og digitalisering er måske den vigtigste vej til at styrke SMV’ernes konkurrenceevne på eksportmarkederne og øget salg," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

Tilskuddet kan eksempelvis bruges til automatiseringsløsninger, robotteknologi eller software, som kan styrke eksporten gennem øget e-handel, skriver ministeriet.

Tilbage i oktober vedtog regeringen med et bredt flertal af Folketingets partier en samlet eksportpakke, som SMV:Digital er en del af, der skulle genstarte dansk eksport. Puljen er samlet set på en halv milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere