Artikel top billede

Intel klar med sin helt egen bærbare computer: Se den her

Mød det helt nye medlem i Intels NUC-familie. Tidligere har chipgigant forsøgt sig med en vakse Mini-maskine, men nu er Intel klar med en helt ny bærbar.

Chip-giganten Intel har skabt sin helt egen bærbare computere, som dermed kan udfordre Dell, HP og naturligvis Apples Macbooks.

Den nye bærbare er designet og udviklet af Intel selv, og den har tidligere gået under kodenavnet Bishop County.

Intel sender den dog nu på gaden under navnet NUC-M15, og den bliver dermed en del af selskabets NUC-serie (Next United of Computing), der for en del år siden vakte opsigt med en prisbillig mini-computer, som ledte tankerne hen i mod en Mac Mini.

Læs også: Intel lancerer nye versioner af sin populære NUC-minicomputer med vild hardware

Derudover har Intel også tidligere udviklet en gaming-bærbar med navnet 'MAG-15'.

16 timers batteritid

NUC-M15 ligner dog en udpræget kontormaskine i et aluminiums ydre og en vægt på 1,65 kg og en tykkelse på 14,9 mm

Intel har desuden udstyret den med en IPS 1080p-skærm på 15,6 tommer, og et batteri på 73 watt som ifølge Intel kan holde i 16 timer, før at du igen får brug for at slutte den til en oplader.

Læs også: Nu siger Apple farvel til Intel: Se den helt nye generation af Macs her

Under motorhjelmen får du valget mellem Intels egen 11. generations Core i5-1135G7 quad-core processor eller en Intel i7-1165G7.

Intel-computeren kan desuden udstyres med enten otte gb eller 16 gb ram, og grafikken bliver leveret af Intels helt egen integrerede Iris Xe-løsning.

Intel beskriver selv den nye bærbare som en whitebook, hvilket vil sige, at det er en whitelabel pc, som ikke er udstyret med Intels eget logo.

I stedet er pointen, at computerbutikker og andre leverandører selv kan tilpasse og sælge pc’en under deres eget navn.

Computerworld anmeldte i 2013 Intel NUC’s første mini-computer, og her fik computeren mange roser med på vejen. Læs anmeldelsen her:

Læs også: Test: Billig mirakelmaskine er perfekt som strømsvag mini-pc eller server
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere