VW's nuværende ID.3 elbil får en lillesøster, som tilmed får en prisvenlig udfordrer fra Tesla.

Ugen i tech: Kapløb blæst i gang: VW og Tesla vil fremstille 200.000 kroners elbil / Spionfotos røber: Ny Surface bærbar og tablet lige om hjørnet / Næsten 10.000 Tesla’er skal retur – går op i limningen

Kapløb blæst i gang: VW og Tesla vil fremstille 200.000 kroners elbil / Spionfotos røber: Ny Surface bærbar og tablet lige om hjørnet / Næsten 10.000 Tesla’er skal retur – går op i limningen

Kapløbet blæst i gang: VW og Tesla vil fremstille 200.000 kroners elbil
Det er to rutinerede bilproducenter, der tørner sammen i kampen om at bringe prisvenlige elbiler til markedet.

Ifølge netmediet Electrek, har både elbilspecialisten Tesla samt storproducenten VW givet det grønne lys til udviklingen af prisvenlige elbiler til priser fra mellem 25.000 og 30.000 amerikanske dollar.

Det svarer til mellem 155.000 og 208.000 danske kroner før eventuel moms og afgifter.

I september 2020 lød det fra Tesla-chef, serieiværksætteren Elon Musk, at planen er at fremstille ’en dragende elbil for 25.000 dollar, som desuden er fuldt ud selvkørende.’

Bilen skulle komme indenfor tre år, lød det.

Den målsætning vil delvis matches af VW-koncernen, som denne uge annoncerede udviklingen af sin ’Small Battery Electric Vehicle’, som bliver en elbil, der størrelsesmæssigt lander imellem selskabets genre-definerende Polo- og Golf-klasser.

Debutpriserne skulle her lande mellem 20.000 og 25.000 euro en gang i 2024 og 2025. Omsat til danske priser svarer det til mellem 150.000 og 187.000 kroner.

Spionfotos røber: Ny Surface bærbar og tablet lige om hjørnet.
To af Microsofts mest populære Surface-produkter står overfor en snarlig overhaling.

Det lader lækkede fotos af to kommende Surface enheder ane på det sociale medie Twitter.

Her løfter brugeren @cozyplanes sløret for spionfotos af en ny Surface Pro 8 samt en ny Surface Laptop 4.

Billederne synes at stamme fra de amerikanske telemyndigheder, FCC, skriver netmediet The Verge, som oplyser, at begge enheder står til at debutere tidligt i det nye år med en debut i midten af januar 2021.

Både Intel og AMD processor forventes at komme i spil i de to enheder, men særligt for den kommende Surface Laptop bliver, at Microsoft får en særudviklet processor signeret af AMD. Surface Pro 8 vil til gengæld kunne konfigureres med LTE-mobilnetværksforbindelse.

Næsten 10.000 Tesla’er skal retur – går op i limningen
Det amerikanske elbilspecialist Tesla tilbagekalder i alt 9.500 af sin el-drevne SUV’er, Model X samt den spritnye Model Y på grund af blandt andet fejl i interiørets limning.

Det skriver nyhedsmediet Reuters.

I alt bliver 9.136 Model X biler årgang 2016 tilbagekaldt for at få blandt andet genfæstnet loftspaneler, mens 401 Model Y skal have styrekolonnen revideret, for at undgå at den vrider sig løs.

Begge fejl udgør ifølge den amerikanske transportmyndighed NHTSA en fare under kørsel.

Tesla oplyser, at det ikke er bekendt med personskade eller ulykker forbundet med problemerne, som NHTSA har identificeret. Selskabet anerkender at tre Model Y ejere har fået repareret defekte styrekolonner.Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.