Artikel top billede

Tre danske it-virksomheder har kurs mod at blive europæiske tech-giganter

Valuer.ai, CanopyLAB og Radiobotics er med i slutspurten om prisen som Future Unicorn i Europa.

Valuer.ai, CanopyLAB og Radiobotics er sammen med 17 andre europæiske vækstvirksomheder vurderet til at kunne blive den næste unicorn i Europa, hvilket vil sige en virksomhed med potentiale til at opnå en markedsværdi på over en milliard dollar, skriver organisationen IT-Branchen i en pressemeddelelse.

Valuer leverer en digital platform, der via kunstig intelligens matcher små innovative vækstvirksomheder med større og mere etablerede virksomheder og investorer, så de kan begynde et professionelt samarbejde. En slags LinkedIn eller Tinder for innovation.

CanopyLAB udbyder en social læringsplatform baseret på AI, mens Radiobotics laver augmented radiologi indenfor røntgenbilleder.

Prisen uddeles af den internationale brancheorganisation Digitaleurope, der repræsenter over 35.000 virksomheder rundt i Europa.

Vinderne af prisen de to foregående år var danske virksomheder – nemlig Umbraco i 2019 og Corti i 2020.

“Det er et tegn på, at vi i Danmark har en helt særlig evne til at opbygge stærke og nytænkende vækstvirksomheder inden for tech. Men det er vigtigt, at vi skaber nogle rammer for, at de også kan blive unicorns med base i Danmark. Ellers går vi glip af dansk vækst og arbejdspladser,” siger Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør i IT-Branchen.

Her er listen over de nominerede til Future Unicorn Award 2021:

- Art-FI, Frankrig.

- BETTER, Slovenien.

- CanopyLAB, Danmark.

- DefinedCrowd, Portugal.

- Exeger, Sverige.

- FintechOS, Rumænien.

- Garrison, Storbritannien.

- Inmatica, Italien.

- Interact Medical Technologies, Tyrkiet.

- IS Wireless, Polen.

- Ocean Sun, Norge.

- Oncomfort, Belgien.

- Oncompass Medicine, Ungarn.

- Ondato, Litauen.

- Qarnot Computing, Frankrig.

- Radiobotics, Danmark.

- Servvis, Tyrkiet.

- SwiftComply, Irland.

- Valuer.ai, Danmark.

- Veriff, Estland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere