Tre danske it-virksomheder har kurs mod at blive europæiske tech-giganter

Valuer.ai, CanopyLAB og Radiobotics er med i slutspurten om prisen som Future Unicorn i Europa.

Valuer.ai, CanopyLAB og Radiobotics er sammen med 17 andre europæiske vækstvirksomheder vurderet til at kunne blive den næste unicorn i Europa, hvilket vil sige en virksomhed med potentiale til at opnå en markedsværdi på over en milliard dollar, skriver organisationen IT-Branchen i en pressemeddelelse.

Valuer leverer en digital platform, der via kunstig intelligens matcher små innovative vækstvirksomheder med større og mere etablerede virksomheder og investorer, så de kan begynde et professionelt samarbejde. En slags LinkedIn eller Tinder for innovation.

CanopyLAB udbyder en social læringsplatform baseret på AI, mens Radiobotics laver augmented radiologi indenfor røntgenbilleder.

Prisen uddeles af den internationale brancheorganisation Digitaleurope, der repræsenter over 35.000 virksomheder rundt i Europa.

Vinderne af prisen de to foregående år var danske virksomheder – nemlig Umbraco i 2019 og Corti i 2020.

“Det er et tegn på, at vi i Danmark har en helt særlig evne til at opbygge stærke og nytænkende vækstvirksomheder inden for tech. Men det er vigtigt, at vi skaber nogle rammer for, at de også kan blive unicorns med base i Danmark. Ellers går vi glip af dansk vækst og arbejdspladser,” siger Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør i IT-Branchen.

Her er listen over de nominerede til Future Unicorn Award 2021:

- Art-FI, Frankrig.

- BETTER, Slovenien.

- CanopyLAB, Danmark.

- DefinedCrowd, Portugal.

- Exeger, Sverige.

- FintechOS, Rumænien.

- Garrison, Storbritannien.

- Inmatica, Italien.

- Interact Medical Technologies, Tyrkiet.

- IS Wireless, Polen.

- Ocean Sun, Norge.

- Oncomfort, Belgien.

- Oncompass Medicine, Ungarn.

- Ondato, Litauen.

- Qarnot Computing, Frankrig.

- Radiobotics, Danmark.

- Servvis, Tyrkiet.

- SwiftComply, Irland.

- Valuer.ai, Danmark.

- Veriff, Estland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.