Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Efter kæmpe hackerangreb: Nu blokerer Microsoft for malwareramt Solarwinds-software

Microsoft Defender vil blokere for Solarwinds-software efter, at det er blevet misbrugt i et stort hackerangreb. Microsoft har ligeledes en række råd til Solarwinds-brugerne.

Microsoft har med sit antivirus-program Defender valgt at blokere for visse udgaver af it-selskabet Solarwinds Orion-software.

Det oplyser Microsoft i et blogindlæg.

Det sker blot få dage efter, at en sårbarhed i Solarwinds blev brugt i stort cyberangreb mod det amerikanske finans- og handelsministerium.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Software-opdateringer med malware

I forbindelse med angrebet har hackere fået adgang til Solarwinds systemer og indsat malware i opdateringer til Orion, der er et stykke software til netværksovervågning.

Den malware blev efterfølgende brug til at ramme finans-og handelsministeriet, der er Solarwinds-kunde.

Microsoft oplyser, at selskabet onsdag klokken 17 dansk tid vil begynde at blokere de udgaver af Orion, der er ramt af angrebet.

Microsoft gør det samtidig klart, at selskabet er bevidst om at det vil skabe problemer for visse brugere, men at det samlet set vil være i brugernes interesse.

Microsoft klar med anbefalinger

Solarwinds har selv vurderet, at 18.000 kunder har installeret de ramte opdateringer til Orioen, og ifølge Microsoft udgør det en betydelig risiko for Solarwinds kunder.

Microsoft anbefaler derfor, at kunderne anser enhver enhed den pågældende udgave af Orion som kompromitteret, og derfor bør enhederne isoleres øjeblikkeligt.

”Hvis ondsindet kode har været afviklet, så er det sandsynligt, at hackerne har fuldstændig kontrol over enheden,” skriver Microsoft.

Derudover anbefaler Microsoft at bruger, der har været brugt på de pågældende enhederne får nulstillet deres passwords.

Sidste men ikke mindst anbefales det, at bruger gennemgår enhedernes tidlinje med henblik på at identificere udefrakommende aktivitet.

Læs også:
Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhedPremium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.