Artikel top billede

Bøger: Her er Bill Gates’ bud på gode titler efter et gennemført træls år

De fleste glæder sig til at vende, 2020 ryggen, men der er faktisk kommet en del spændende bøger på markedet undervejs, og Bill Gates giver sit bud på nogle af de bedste.

Bill Gates er som bekendt stifter af Microsoft og en af verdens mest velhavende og flittige filantroper, men dertil også en læsehest ud over det sædvanlige.

Det vidste man måske allerede, men ellers er det noget, han taler en del om i den udmærkede Netflix-serie Inside Bill’s Brain.

Flere gange årligt udsender Gates en liste over bøger, der er værd at kaste sig over. Det er med til at gøre ham til en af bogbloggere, som der lyttes til på globalt plan, og her i december kom så årets juleliste med den passende titel ”5 good books for a lousy year.”

Da 2020 ikke kun stod i coronaens, men særligt i USA også i raceurolighedernes tegn, er det ikke sært at en af bøgerne på listen er The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness.

Her beskæftiger Michelle Alexander sig med, hvorfor sorte amerikanere i langt højere grad end deres lysere medborgere havner bag tremmer.

En anden bog er den ledelsesorinterede Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World af David Epstein.

Den handler om, at virksomheder ikke kun skal fokusere på de specialister, der unægtelig kan være nødvendige og ufatteligt værdifulde. Men at man også bør sørge for at have tilstrækkeligt mange medarbejdere, der er orienterede i bredden og gode til lidt af hvert.

Dertil kommer den også herhjemme meget roste koldkrigsbog The Spy and the Traitor: The Greatest Espionage Story of the Cold War af Ben Macintyre.

Listen findes i sin helhed på GatesNotes – inklusive links til Gates’ mere detaljerede omtale af hver enkelt titel.

Den omfatter foruden de nævnte bøger også en titel om 2. verdenskrig og en opløftende beretning om, hvordan forskning og medicinsk innovation har forbedret livet for mennesker med den frygtede lungesygdom, cystisk fibrose.