Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Antallet af fup-butikker på nettet eksploderer: ”Det går én vej, og det er, at det bliver værre”

Den danske certificerings-NGO, E-mærket, har mere travlt end sædvanligt med at politianmelde svindel-sider.

Internettet bugner med falske web-butikker, der vil franarre penge fra forbrugerne. Alene i efteråret 2020 har den danske certificeringsordning E-mærket noteret sig, at 167.000 falske webbutikker er dukket op, skriver Børsen.

Antallet udgør en stigning på over 11 procent i forhold til samme periode i 2019, hvor non-profit organisationen registrerede 150.000 fup-sider på nettet.

Alle sider er siden blevet politianmeldt, men blandt sidste års anmeldelser er 33.000 sider fortsat aktive, hvilket bringer det samlede antal fupsider over 200.000.

Ifølge E-mærkets direktør Jesper Arp-Hansen, går udviklingen den gale vej, fordi online-svindel er let og myndighederne er nemme at undgå:

“Det går én vej, og det er, at det bliver værre, fordi det er super let, og svindlerne ikke bliver fanget,” fortæller han til Børsen.

Udviklingen forklares med, at coronakrisen har skubbet endnu flere danskere over i nethandel – en situation, der udnyttes af svindlerne mener han.

Forårets lockdown alene fik 30 procent flere virksomheder til at springe ud som online-forhandlere, noterede DanDomain i marts måned.

Se også: Corona-virus får antallet af nyoprettede webshops i Danmark til at stige kraftigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere