Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Antallet af fup-butikker på nettet eksploderer: ”Det går én vej, og det er, at det bliver værre”

Den danske certificerings-NGO, E-mærket, har mere travlt end sædvanligt med at politianmelde svindel-sider.

Internettet bugner med falske web-butikker, der vil franarre penge fra forbrugerne. Alene i efteråret 2020 har den danske certificeringsordning E-mærket noteret sig, at 167.000 falske webbutikker er dukket op, skriver Børsen.

Antallet udgør en stigning på over 11 procent i forhold til samme periode i 2019, hvor non-profit organisationen registrerede 150.000 fup-sider på nettet.

Alle sider er siden blevet politianmeldt, men blandt sidste års anmeldelser er 33.000 sider fortsat aktive, hvilket bringer det samlede antal fupsider over 200.000.

Ifølge E-mærkets direktør Jesper Arp-Hansen, går udviklingen den gale vej, fordi online-svindel er let og myndighederne er nemme at undgå:

“Det går én vej, og det er, at det bliver værre, fordi det er super let, og svindlerne ikke bliver fanget,” fortæller han til Børsen.

Udviklingen forklares med, at coronakrisen har skubbet endnu flere danskere over i nethandel – en situation, der udnyttes af svindlerne mener han.

Forårets lockdown alene fik 30 procent flere virksomheder til at springe ud som online-forhandlere, noterede DanDomain i marts måned.

Se også: Corona-virus får antallet af nyoprettede webshops i Danmark til at stige kraftigt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere