Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Antallet af fup-butikker på nettet eksploderer: ”Det går én vej, og det er, at det bliver værre”

Den danske certificerings-NGO, E-mærket, har mere travlt end sædvanligt med at politianmelde svindel-sider.

Internettet bugner med falske web-butikker, der vil franarre penge fra forbrugerne. Alene i efteråret 2020 har den danske certificeringsordning E-mærket noteret sig, at 167.000 falske webbutikker er dukket op, skriver Børsen.

Antallet udgør en stigning på over 11 procent i forhold til samme periode i 2019, hvor non-profit organisationen registrerede 150.000 fup-sider på nettet.

Alle sider er siden blevet politianmeldt, men blandt sidste års anmeldelser er 33.000 sider fortsat aktive, hvilket bringer det samlede antal fupsider over 200.000.

Ifølge E-mærkets direktør Jesper Arp-Hansen, går udviklingen den gale vej, fordi online-svindel er let og myndighederne er nemme at undgå:

“Det går én vej, og det er, at det bliver værre, fordi det er super let, og svindlerne ikke bliver fanget,” fortæller han til Børsen.

Udviklingen forklares med, at coronakrisen har skubbet endnu flere danskere over i nethandel – en situation, der udnyttes af svindlerne mener han.

Forårets lockdown alene fik 30 procent flere virksomheder til at springe ud som online-forhandlere, noterede DanDomain i marts måned.

Se også: Corona-virus får antallet af nyoprettede webshops i Danmark til at stige kraftigt




IT-JOB

REMA 1000

Cloud-specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere