Artikel top billede

New Zealands centralbank ramt af hackerangreb

New Zealands centralbank er blevet hacket. Og noget kan tyde på, at de it-kriminelle er slupper afsted med både kommercielle og personfølsomme oplysninger.

New Zealands centralbank - Te Pūtea Matua - afslørede søndag, at hackere har tiltvunget sig adgang til et internt datasystem.

Det melder om at kommercielle og personlige og følsomme oplysninger muligvis er blevet kompromitterede i forbindelse med angrebet.

Guvernør Adrian Orr siger, at bruddet er blevet begrænset, og banken behandler sagen med højeste prioritet og handler med hastende karakter.

”Vi arbejder tæt sammen med indenlandske og internationale cybersikkerhedseksperter samt andre relevante myndigheder som en del af vores efterforskning og svar på dette ondsindede angreb. Arten og omfanget af information, der potentielt er blevet tilgået efterforskes stadig, men det kan omfatte nogle kommercielt og personligt følsomme oplysninger.”

Banken har ikke delt detaljer om, hvornår overtrædelsen fandt sted, eller hvordan angriberne har kompromitteret systemet.

Ej heller har banken meldt ud, om angrebet kan være forbundet med SolarWinds-angrebet, der har ramt et utal af virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder kloden over.

”Systemet er sikret og taget offline, indtil vi har afsluttet vores indledende undersøgelser. Det vil tage tid at forstå de fulde implikationer af denne overtrædelse, og vi arbejder med systembrugere, hvis oplysninger muligvis er tilgået. Vores kernefunktioner forbliver sunde og operationelle,” siger Orr.

I det forløbne år er adskillige større organisationer i New Zealand blevet ramt af cyberangreb, herunder New Zealand Stock Exchange, der havde lidt et DDoS-angreb fra udlandet i august 2020. Angrebet medførte, at platformen måtte stoppe sine operationer i to dage.

DDoS-angrebet påvirkede handlende, men brugernes økonomiske og personlige oplysninger blev ikke kompromitteret.

Se den officielle udmelding her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere