New Zealands centralbank ramt af hackerangreb

New Zealands centralbank er blevet hacket. Og noget kan tyde på, at de it-kriminelle er slupper afsted med både kommercielle og personfølsomme oplysninger.

New Zealands centralbank - Te Pūtea Matua - afslørede søndag, at hackere har tiltvunget sig adgang til et internt datasystem.

Det melder om at kommercielle og personlige og følsomme oplysninger muligvis er blevet kompromitterede i forbindelse med angrebet.

Guvernør Adrian Orr siger, at bruddet er blevet begrænset, og banken behandler sagen med højeste prioritet og handler med hastende karakter.

”Vi arbejder tæt sammen med indenlandske og internationale cybersikkerhedseksperter samt andre relevante myndigheder som en del af vores efterforskning og svar på dette ondsindede angreb. Arten og omfanget af information, der potentielt er blevet tilgået efterforskes stadig, men det kan omfatte nogle kommercielt og personligt følsomme oplysninger.”

Banken har ikke delt detaljer om, hvornår overtrædelsen fandt sted, eller hvordan angriberne har kompromitteret systemet.

Ej heller har banken meldt ud, om angrebet kan være forbundet med SolarWinds-angrebet, der har ramt et utal af virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder kloden over.

”Systemet er sikret og taget offline, indtil vi har afsluttet vores indledende undersøgelser. Det vil tage tid at forstå de fulde implikationer af denne overtrædelse, og vi arbejder med systembrugere, hvis oplysninger muligvis er tilgået. Vores kernefunktioner forbliver sunde og operationelle,” siger Orr.

I det forløbne år er adskillige større organisationer i New Zealand blevet ramt af cyberangreb, herunder New Zealand Stock Exchange, der havde lidt et DDoS-angreb fra udlandet i august 2020. Angrebet medførte, at platformen måtte stoppe sine operationer i to dage.

DDoS-angrebet påvirkede handlende, men brugernes økonomiske og personlige oplysninger blev ikke kompromitteret.

Se den officielle udmelding her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.