Artikel top billede

New Zealands centralbank ramt af hackerangreb

New Zealands centralbank er blevet hacket. Og noget kan tyde på, at de it-kriminelle er slupper afsted med både kommercielle og personfølsomme oplysninger.

New Zealands centralbank - Te Pūtea Matua - afslørede søndag, at hackere har tiltvunget sig adgang til et internt datasystem.

Det melder om at kommercielle og personlige og følsomme oplysninger muligvis er blevet kompromitterede i forbindelse med angrebet.

Guvernør Adrian Orr siger, at bruddet er blevet begrænset, og banken behandler sagen med højeste prioritet og handler med hastende karakter.

”Vi arbejder tæt sammen med indenlandske og internationale cybersikkerhedseksperter samt andre relevante myndigheder som en del af vores efterforskning og svar på dette ondsindede angreb. Arten og omfanget af information, der potentielt er blevet tilgået efterforskes stadig, men det kan omfatte nogle kommercielt og personligt følsomme oplysninger.”

Banken har ikke delt detaljer om, hvornår overtrædelsen fandt sted, eller hvordan angriberne har kompromitteret systemet.

Ej heller har banken meldt ud, om angrebet kan være forbundet med SolarWinds-angrebet, der har ramt et utal af virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder kloden over.

”Systemet er sikret og taget offline, indtil vi har afsluttet vores indledende undersøgelser. Det vil tage tid at forstå de fulde implikationer af denne overtrædelse, og vi arbejder med systembrugere, hvis oplysninger muligvis er tilgået. Vores kernefunktioner forbliver sunde og operationelle,” siger Orr.

I det forløbne år er adskillige større organisationer i New Zealand blevet ramt af cyberangreb, herunder New Zealand Stock Exchange, der havde lidt et DDoS-angreb fra udlandet i august 2020. Angrebet medførte, at platformen måtte stoppe sine operationer i to dage.

DDoS-angrebet påvirkede handlende, men brugernes økonomiske og personlige oplysninger blev ikke kompromitteret.

Se den officielle udmelding her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere