Artikel top billede

New Zealands centralbank ramt af hackerangreb

New Zealands centralbank er blevet hacket. Og noget kan tyde på, at de it-kriminelle er slupper afsted med både kommercielle og personfølsomme oplysninger.

New Zealands centralbank - Te Pūtea Matua - afslørede søndag, at hackere har tiltvunget sig adgang til et internt datasystem.

Det melder om at kommercielle og personlige og følsomme oplysninger muligvis er blevet kompromitterede i forbindelse med angrebet.

Guvernør Adrian Orr siger, at bruddet er blevet begrænset, og banken behandler sagen med højeste prioritet og handler med hastende karakter.

”Vi arbejder tæt sammen med indenlandske og internationale cybersikkerhedseksperter samt andre relevante myndigheder som en del af vores efterforskning og svar på dette ondsindede angreb. Arten og omfanget af information, der potentielt er blevet tilgået efterforskes stadig, men det kan omfatte nogle kommercielt og personligt følsomme oplysninger.”

Banken har ikke delt detaljer om, hvornår overtrædelsen fandt sted, eller hvordan angriberne har kompromitteret systemet.

Ej heller har banken meldt ud, om angrebet kan være forbundet med SolarWinds-angrebet, der har ramt et utal af virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder kloden over.

”Systemet er sikret og taget offline, indtil vi har afsluttet vores indledende undersøgelser. Det vil tage tid at forstå de fulde implikationer af denne overtrædelse, og vi arbejder med systembrugere, hvis oplysninger muligvis er tilgået. Vores kernefunktioner forbliver sunde og operationelle,” siger Orr.

I det forløbne år er adskillige større organisationer i New Zealand blevet ramt af cyberangreb, herunder New Zealand Stock Exchange, der havde lidt et DDoS-angreb fra udlandet i august 2020. Angrebet medførte, at platformen måtte stoppe sine operationer i to dage.

DDoS-angrebet påvirkede handlende, men brugernes økonomiske og personlige oplysninger blev ikke kompromitteret.

Se den officielle udmelding her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere