Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

FN-databrud har kompromitteret mere end 100.000 medarbejderes personfølsomme oplysninger

Navne, ID, køn, nationalitet, lønklasse. Flere tusind FN-medarbejdere har fået kompromitteret personlige og personhenførbare oplysninger, afslører en etisk hackergruppe.

Den etiske hacking- og sikkerhedsforskningsgruppe Sakura Samurai har afsløret en sikkerhedssårbarhed, da over 100.000 private medarbejderoptegnelser fra FN's miljøprogram (UNEP) har været let tilgængelige.

Gruppen kortlagde problemet ved selv at undersøge, om de kunne få adgang til optegnelserne udenom det lovlige system. Det skriver nichemediet BeepingComputer.

Ad den vej fandt de frem til udsatte git-mapper og legitimationsoplysninger, som gjorde det muligt for forskerne at kopiere git-arkiver og indsamle en stor mængde personligt identificerbar information forbundet med mere end 100.000 ansatte.

ID, navn, nationalitet, køn, lønklasse, rejseoplysninger…

Git-indholdet omfattede følsomme filer, såsom WordPress-konfigurationsfiler (wp-config.php), der eksponerer administratorens databaseoplysninger, og forskellige PHP-filer, indeholdt klartekst-databaser, der var associeret med andre online-systemer fra UNEP og FN's Internationale Arbejdsorganisation (ILO).

Derudover gjorde de offentligt tilgængelige git-legitimationsfiler forskerne i stand til at få fat i UNEPs kildekodebase.

Det eksponerede data, som gruppen konkret fik fat i, indeholdt rejsehistorik for FN-medarbejdere, medarbejder-id, navne, medarbejdergrupper, rejsebegrundelse, start- og slutdatoer, godkendelsesstatus, destination og opholdets længde.

Ligeledes eksponerede andre FN-databaser, som forskerne havde adgang til som en del af deres analyse, nationalitet, køn og lønklasse på tusinder af ansatte. Desuden fandt de frem til projektfinansieringskildedokumenter, generaliserede medarbejderregistre og beskæftigelsesevalueringsrapporter.

"Den rapporterede sårbarhed vedrører ikke FN's sekretariat”

Gruppen oplyser, at det tog dem under 24 timer at samle disse oplysninger. De rapporterede sårbarheden til FN 4. januar 2021.

Som svar på rapporteringen fik gruppen denne besked:

"Den rapporterede sårbarhed vedrører ikke FN's sekretariat og er for ILO (International Labour Organization)."

Efterfølgende takkede Saiful Ridwan, chef for virksomhedsløsninger for UNEP, forskerne for deres sårbarhedsrapport, og meddelte at deres DevOps-team havde taget øjeblikkelige skridt til at patche sårbarheden, og igangsat en konsekvensanalyse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere