FN-databrud har kompromitteret mere end 100.000 medarbejderes personfølsomme oplysninger

Navne, ID, køn, nationalitet, lønklasse. Flere tusind FN-medarbejdere har fået kompromitteret personlige og personhenførbare oplysninger, afslører en etisk hackergruppe.

Den etiske hacking- og sikkerhedsforskningsgruppe Sakura Samurai har afsløret en sikkerhedssårbarhed, da over 100.000 private medarbejderoptegnelser fra FN's miljøprogram (UNEP) har været let tilgængelige.

Gruppen kortlagde problemet ved selv at undersøge, om de kunne få adgang til optegnelserne udenom det lovlige system. Det skriver nichemediet BeepingComputer.

Ad den vej fandt de frem til udsatte git-mapper og legitimationsoplysninger, som gjorde det muligt for forskerne at kopiere git-arkiver og indsamle en stor mængde personligt identificerbar information forbundet med mere end 100.000 ansatte.

ID, navn, nationalitet, køn, lønklasse, rejseoplysninger…
Git-indholdet omfattede følsomme filer, såsom WordPress-konfigurationsfiler (wp-config.php), der eksponerer administratorens databaseoplysninger, og forskellige PHP-filer, indeholdt klartekst-databaser, der var associeret med andre online-systemer fra UNEP og FN's Internationale Arbejdsorganisation (ILO).

Derudover gjorde de offentligt tilgængelige git-legitimationsfiler forskerne i stand til at få fat i UNEPs kildekodebase.

Det eksponerede data, som gruppen konkret fik fat i, indeholdt rejsehistorik for FN-medarbejdere, medarbejder-id, navne, medarbejdergrupper, rejsebegrundelse, start- og slutdatoer, godkendelsesstatus, destination og opholdets længde.

Ligeledes eksponerede andre FN-databaser, som forskerne havde adgang til som en del af deres analyse, nationalitet, køn og lønklasse på tusinder af ansatte. Desuden fandt de frem til projektfinansieringskildedokumenter, generaliserede medarbejderregistre og beskæftigelsesevalueringsrapporter.

"Den rapporterede sårbarhed vedrører ikke FN's sekretariat”
Gruppen oplyser, at det tog dem under 24 timer at samle disse oplysninger. De rapporterede sårbarheden til FN 4. januar 2021.

Som svar på rapporteringen fik gruppen denne besked:

"Den rapporterede sårbarhed vedrører ikke FN's sekretariat og er for ILO (International Labour Organization)."

Efterfølgende takkede Saiful Ridwan, chef for virksomhedsløsninger for UNEP, forskerne for deres sårbarhedsrapport, og meddelte at deres DevOps-team havde taget øjeblikkelige skridt til at patche sårbarheden, og igangsat en konsekvensanalyse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.